Suosio yllätti – Koronarokotuspäivän kaikki vajaat 700 annosta meni kaupaksi

Kymsote järjesti lauantaina Kotkassa ja Kouvolassa walk in -rokotustapahtuman, jossa rokotteen pystyi hakemaan ilman ajanvarausta. Tapahtuman suosio ylitti odotukset. Pasaatissa tarjolla olleet rokoteannokset loppuivat jo puoliltapäivin, Hansassa hiukan ennen sulkemisaikaa. Yhteensä annoksia jaettiin kahdessa pisteessä 664 kappaletta.

– Lauantain walk in -tapahtumasta jäi päällisin puolin erittäin positiivinen fiilis. Täsmäiskulla saimme useamman sadan uutta rokotettua kymenlaaksolaista. Luku on maakuntamme kokoon nähden hyvä ja tapahtuman suosio kertoo, että Kymenlaaksossa into hakeutua rokotuksiin on edelleen korkea, Kymsoten hallintoylilääkäri Kari Kristeri tuumaa.

– Kysyntää selvästi on. Walk in -päiviä järjestetään ehdottomasti myös jatkossa, mikäli rokotteita on jäämässä yli.

Kaiken kaikkiaan 68,1% kymenlaaksolaisista on saanut koronarokotuksen 1. annoksen, 36,7% myös 2. annoksen.

Kymsote päätti THL:n suosituksen mukaisesti laajentaa Modernan rokotevalmisteen käyttöä kaikkiin tällä hetkellä rokotettaviin ikäryhmiin. Aikaisemmin sitä tarjottiin vain 18 vuotta täyttäneille, sillä valmisteella ei ollut myyntilupaa tätä nuoremmille.

Kymsotessa on käytössä Modernan Spikevax-rokotteen lisäksi myös Pfizerin Comirnaty. Koska molemmilla valmisteilla on nyt myyntiluvat jokaiselle tällä hetkellä rokotettaville ikäryhmälle, voidaan sähköinen ajanvaraus laajentaa kaikille 16 vuotta täyttäneille. Aikaisemmin alle 18-vuotiaat pystyivät varaamaan aikansa vain puhelimitse, jotta voitiin varmistaa, että heille sopiva rokote on saatavilla.

– Tämä on ennen kaikkea käytännön helpotus. Ajan saa kätevämmin ja nopeammin sähköistä reittiä, joten järjestely varmasti helpottaa rokotuksiin hakeutumista yleisestikin, kertoo Kymsoten hallintoylilääkäri Kari Kristeri.

Tällä hetkellä 12–15-vuotiaista rokotetaan vain riskiryhmiin kuuluvia, ja näiden henkilöiden ajanvaraus rokotukseen tapahtuu edelleen puhelimitse. Jatkossa 12–15-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat voivat kuitenkin valita minkä tahansa Kymenlaakson rokotuspisteen. Tähän asti 12–15-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokotukset keskitettiin Kouvolan Hansan ja Kotkan Pasaatin pisteisiin, jotta oikean rokotevalmisteen saatavuus voitiin varmistaa. Alaikäisen huoltaja voi edelleen asioida lapsen puolesta, mutta vain puhelimitse.

Muiden kuin riskiryhmiin kuuluvien 12–15-vuotiaiden rokotusten toteutumista suunnitellaan tällä hetkellä, ja asiasta tiedotetaan lisää myöhemmin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka