Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mänttärin suku yhdistää niin taideharrastajat, ITE-taiteilijat kuin ammattilaiset

Suvun taiteilijoiden näyttely elokuussa Myllykoskella – Esittelyssä myös suvun kirjailijoiden teoksia.

Mänttärin suvun taiteilijoiden yhteisnäyttely järjestetään kulttuuritalo Wanhan Rautakaupan yhteydessä toimivassa galleriassa 1.–27.8. Myllykoskella. Näyttelyllä ei tällä kertaa ole varsinaista teemaa, vaan se on monipuolinen kattaus suvun taiteilijoiden ja taideharrastajien töihin.

– Näyttelyssä on esillä niin arkkitehtuuria, kuvataidetta, keramiikkaa ja veistoksia sekä videotaidetta, näyttelyn koordinaattorina toimiva valokuvausharrastaja Marko Wahlström sanoo.

– Suku yhdistää niin taideharrastajat, ITE-taiteilijat kuin ammattilaiset sekä niin naiset ja miehet kuin nuoret ja vanhat, hän luonnehtii.

Näyttelyn nuorin osallistuja on 18-vuotias, vanhin 80-vuotias. Näyttelyssä nähdään postuumisti myös yksi teos.

Näyttelyyn osallistuvat Aida Andersson (Järvenpää), Esa Huusari (Joensuu), Matti Huusari (Ikaalinen), Minni Huusari (Ikaalinen), Eino Johansson (1910–1982), Ritva Jorasmaa (Mikkeli), Jorma Kujala (Lahti), Kari Mänttäri (Laukaa), Signe Nenonen (Helsinki), Leena Pousi (Kouvola), Heikki Rahikainen (Helsinki), Ainokaisa Rintala (Iitti), Jasmin Ritola (Helsinki) ja Maija Wahlström (Porvoo).

– Taidenäyttelyssä toteutuu myös laajalle suvulle ominainen piirre, sukuhaarat. Tällä kertaa mukana on myllykoskelaisen Viialan kylän Lauttojan haara, jota edustavat Matti ja Minni Huusari, Heikki Rahikainen, Esa Huusari ja Aida Andersson, Marko Wahlström kertoo.

Mänttärin suvun taidenäyttely on järjestetty perinteisesti joka neljäs vuosi järjestettävien sukujuhlien aikaan. Taidenäyttelyitä on pidetty aiemmin vuosina 1996 (Liikkala), 2000 (Inkeroinen), 2004 ja 2008 (Hamina), 2012 (Myllykoski) sekä 2016 (Kotka)..

Näyttelyidea syntyi myllykoskelaisen peruskoulunopettaja Timo Huovilan (1936–2020) aloitteesta. Pitkäaikaisen valokuvausharrastuksensa kautta hän oli kiinnostunut myös kuvataiteista.

Myllykoskella oli alunperin tarkoitus järjestää sukujuhla vuonna 2020, mutta koronapandemia siirsi sitä aluksi vuodella, kunnes juhla päätettiin viime kevättalvella perua kokonaan.

– Näyttely kuitenkin päätettiin pitää kuluvan vuoden ohjelmassa. Taidetta voi jokainen käydä katsomassa koronaturvallisesti, Wahlström muistuttaa.

Näyttelyn yhteydessä kulttuuritalo Wanhassa Rautakaupassa toimivan Reunan kirjakaupan puolella esitellään Mänttärin sukuun kuuluvien kirjailijoiden teoksia.