Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suvi-ilta Aino Niemen ja Satumaa-combon kanssa Ranta-Pukin kievarimuseolla Anjalassa

Vuosi on taas vierähtänyt loputtomaan ajan virtaan ja olemme jälleen kerran odottamassa jokakesäistä Suvi-illan konserttia heinäkuun viimeisenä sunnuntai-iltana Ranta-Pukin kievarimuseolla Anjalassa.

Siitä on on tullut paikkakunnalla jo traditio. Jopa viime kesänäkin, koronasta huolimatta, soi kepeä kesäinen musiikki yli Anjalan ja Inkeroisten taajamien.

Säätkin ovat suosineet iltaamme. Kaikki konsertit on voitu pitää ulkona. Ainoastaan kerran tai pari on ukkonen hätyytellyt ihan viimeisiä hetkiä konsertista. Toivottavasti tänäkin vuonna ilmojen haltijat suosivat meitä, sillä olemme todella ansainneet kauniin sään.

Heinäkuinen konserttimme on tänä vuonna jälleen kerran tuttujen taiteilijoiden tähdittämä. Päätähtenä loistaa ikioma tangokuningattaremme Aino Niemi ja orkesteri koostuu sekin tutuista nimistä. Orkesterin nimi on Satumaa-combo ja siinä soittavat Iikka Kahri kosketinsoittimet ja puhaltimet, Mika Huusari harmonikka, Sami Laakso rummut ja Harri Ruotjoki basso. Eikö tunnukin tutulta, melkein kuin naapurin poikia!

Ja sitten Aino! Hän, jos kuka, vaikuttaa siltä "naapurin tytöltä". Hän laulaa puhtaasti ja niin kauniisti, osuu suoraan sydämeen.

Ilta alkaa tunnelmallisella Merikannon Kesäillan valssilla, joka on meille suomalaisille suorastaan kesäisen illan symboli. Sen sanoissa huokuu koko pohjoisen kesä, luonto ja vuorokauden ajat.

Se soi useimmiten juhannuksen aikaan ja on juhannushäiden yksi suosituimmista häävalsseista, ainakin oli eräällä parilla 61 vuotta sitten.

Ikivihreän La Cumparsitan jälkeen seuraakin sitten toinen suosittu valssi. Yksi suosituimmista valsseista koko valtakunnassa, Rantakoivun alla! Se on Kievarimuseonkin tunnusvalssi. Soihan se Kymijoen rannalla, suurten, vanhojen pihakoivujen alla.

Vanha anjalalainen kansansävelmä Tutenttipolkka, jonka on säveltänyt ja sanoittanut muhniemeläinen Matti Leinonen, kutsuu kahville. Pääsylippuun kuuluu väliaikatarjoilu: kahvi, tee, mehu ja pullat.

Väliajalla on yleisöllä mahdollisuus tutustua museoon ja sen kesänäyttelyyn, joka on Anjalan Jumppaseuran 70-vuotisjuhlanäyttely.

Ilta jatkuu yhä keveämmän musiikintahdissa. Vispilänkauppaa, Pikku Midinetti, Sokeripala, muun muassa näitä kuullaan sekä tunnelmalliset Vie meidät rakkauteen ja Soi maininki hiljainen...

Ilta päättyy kaikkien suomalaisten rakastamaan Unto Monosen tangoon Satumaa, joka lauletaan yhteislauluna.

Odotettavissa on suurenmoinen kevyen musiikin ilta.

Istumapaikkoja, puupenkkejä, on rajoitetusti. Yleisö voi tuoda omat jakkarat, pihalla on tilaa.

Konsertissa on vahva maskisuositus.

Maire Huttunen