Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ekaluokkalaiset siunataan koulutielle Elimäen, Korian ja Inkeroisten kirkoissa

Koulunsa aloittavia ekaluokkalaisia siunataan koulutielle maanantaina 9. elokuuta Elimäen kirkossa, Korian kirkossa ja Inkeroisten kirkossa. Valkealan seurakunta järjestää kouluun lähteville myös leiripäivän Niinirannassa 9.8.

Kirkkohetken toimittavat pastori ja kanttori, ja mukana on myös lastenohjaajia. Kirkkohetkissä noudatetaan turvallisuus- ja hygieniaohjeita. Ekaluokkalaiset kutsutaan siunattaviksi alttarin äärelle. Mukana lasta siunaamassa voi olla vanhempi tai kummi, tai joku muu lapselle tärkeä aikuinen. Inkeroisten kirkkoon ensimmäisen luokan aloittava on tervetullut yhden aikuisen kanssa, joka voi olla vanhempi, kummi tai isovanhempi.

Koulun aloitus on lapsen elämässä suuri käännekohta, jota jännittävät niin lapset kuin vanhemmatkin. Uudet asiat on turvallista aloittaa Jumalan siunauksen ja varjeluksen alla, ja siksi seurakunnat ovat perinteisesti siunanneet koulutiensä aloittavia.

Kouluunsiunaamiskirkot Anjalankosken ja Elimäen seurakunnassa:

Ma 9.8. klo 16.30 Elimäen kirkko. Hannu Kähärä, Arja Mäkelin, Ville Perkkiö.

Ma 9.8. klo 17.30 Korian kirkko. Hannu Kähärä, Arja Mäkelin, Ville Perkkiö.

Ma 9.8. klo 18 Inkeroisten kirkko. Johanna Pesonen, Eveliina Huuskonen.