Saaramaalla Kuohuu – Partiolaiset kokoontuivat tällä viikolla piirileirille Ruislehdonmäelle

Kymenlaakson Partiopiirin Kuohu 2021 -piirileiriä on pidetty kuluva viikko Saaramaalla. Kuohu järjestetään piirin omalla leirialueella Ruislehdonmäellä. Leirille osallistuu noin 270 partiolaista ympäri Kymenlaaksoa sekä muualta Suomesta.

Seikkailijat eli 10-vuotiaat partiolaiset sekä sitä vanhemmat osallistuvat leirille viikon ajaksi. Sudenpennut eli 7–9- vuotiaat partiolaiset olivat leirillä keskiviikosta perjantaihin. Leirillä toimii lisäksi perheleiri, jossa alle kouluikäiset lapset leireilevät omien vanhempiensa kanssa.

Leirillä järjestetään erilaista ohjelmaa joka ikäkaudelle. Leirin nimi ja ohjelman teemat nousevat partiopiirin omasta huudosta. Ohjelmat kulkevat nimellä Hiljaa, Soljuu, Virtaa, Murtaa ja Pauhaa.

Leirillä lapset ja nuoret pääsevät muun muassa kokeilemaan jousiammuntaa, melomaan ja suunnistamaan kanooteilla merimerkkirataa, kokeilemaan sup-lautoja ja tukkilaisrataa. Avantosimulaattorissa pääsee kokeilemaan avannosta pelastautumista naskaleilla, pelaamaan tiskiharjasählyä, metsäkimbleä tai metsäpakopeliä. Leirillä ohjelmassa myös tutkitaan energian kulutusta ja tehdään sähkömittauksia.

Piirileiri Kuohua on valmisteltu noin kahden vuoden ajan. Leirin suunnittelussa ja toteutuksessa on otettu huomioon koronarajoitukset ja -turvallisuus. Leirillä majoitutaan oman lippukunnan kesken alaleireillä. Alaleirejä leirillä on kolme. Jokainen alaleiri muodostaa oman kuplansa, jolloin kontaktien määrää leirillä vähentyy huomattavasti. Lisäksi hygieniaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Leirin suunnittelua on tehty yhteistyössä alueen terveysviranomaisten kanssa.

– Koronapandemian aiheuttama epävarmuus, totutusta "normaalista" luopuminen ja tapahtumien peruminen on näkynyt vahvasti myös partiotoiminnassa jo yli vuoden ajan. Erityisesti tämän seurauksena ihmisiä yhdistävän leirin järjestämisen tärkeys on korostunut, kertoi leirinjohtaja Oona Vainio.

– Turvallisen tapahtuman suunnittelu on vaatinut jokaiselta leirintekijältä valtavaa venymistä, mutta juuri nyt leirinjohtajana on suuri ilo nähdä, miten kaikista matkan mutkista huolimatta kesän suurin piirileiri ja partiolaiset täyttivät Ruislehdonmäen. En ole koskaan ollut näin pitkään leiritauolla, joten leiri jännitti ja innosti varmaan yhtä paljon kuin ensimmäinen leiri pienenä sudenpentuna – jos ei enemmänkin, Vainio jatkoi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka