Inkeroisten Tokmannin katolla oleva aurinkovoimala kattaa 20 prosenttia myymälän sähkönkäytöstä

Inkeroisten Tokmannin myymälän katolla otettiin 13.7. käyttöön ketjun 44. aurinkovoimala. Se tuottaa päästötöntä aurinkosähköä myymälän käyttöön.

– Inkeroisten myymälän katolle tehty aurinkovoimala kattaa jatkossa noin 20 prosenttia myymälän sähkönkäytöstä, joten paikallisesti muutos on merkittävä. Pyrimme olemaan oman toimintamme osalta hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä ja aurinkoenergialla tuotamme tänä vuonna jo yli 6 prosenttia kaikesta sähkönkulutuksestamme, kertoo Tokmannin kauppapaikka- ja konseptijohtaja Harri Koponen.

Parhaiten voimala tuottaa sähköä päivisin, jolloin myymälässä myös kuluu sähköä eniten esimerkiksi ilmanvaihtoon, jäähdytykseen ja valaistukseen. Aurinkovoimalan toimitti Tokmannin yhteistyökumppani Solarigo Systems Oy.

– Inkeroisten aurinkovoimalaprojekti sujui hyvässä yhteistyössä, kuten aiemmatkin yhteiset projektimme. Meillä on ilo auttaa asiakastamme rohkeissa ympäristötavoitteissa yksi aurinkovoimala kerrallaan, summaa Solarigon projektipäällikkö Jarkko Honkanen.

Tokmannilla on aurinkovoimaloita myymälöidensä katolla jo yli 40, ja uusia tulee tiheään tahtiin tänäkin kesänä. Aurinkovoimaloita myymälöiden katoille rakennetaan merkittävien ilmastotavoitteiden johdosta, mutta kehittynyt aurinkosähköteknologia on myös mahdollistanut investointien taloudellisen kannattavuuden. Aurinkovoiman tuottaminen yrityksen käyttöön paikallisesti on kuitenkin suhteellisen tuore ilmiö Suomessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka