Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korjärvestä otettu lisänäyte täytti laatuvaatimukset – Koivusaaressa tehty sinilevähavaintoja

Kouvolan kaupungin ympäristöpalvelut valvoo uimarantojen asianmukaisuutta ja uimaveden laatua. Uimavesistä otetaan näytteitä uimakauden ajan. Heinäkuussa otettujen näytteiden mikrobiologinen laatu oli hyvä miltei kaikilla uimarannoilla. Ainoastaan Korjärven uimarannalla Inkeroisissa uimaveden mikrobiologinen laatu oli heikentynyt. Korjärven uimarannalla todettiin laatuvaatimukset ylittävä määrä enterokokki-bakteereja.

Korjärven uimarannalla uimapaikkoina on sekä järvi että lampi. Laatu on huonontunut järven uimavedessä. Sen sijaan lammen uimavesi täyttää laatuvaatimukset. Tilannetta seurattiin lisänäytteillä. Lisänäyte täytti laatuvaatimukset, joten suositus uimisen välttämisestä voidaan purkaa.

Sinilevästä tehtiin havaintoja Koivusaaren ja Sompasen uimarannalla sekä Valkealan kirkonkylän Likolammen uimarannalla. Kesäkuussa havaintoja tehtiin lisäksi Jokelan uimarannalla sekä Lappalanjärven Särkkien ja Valkealan kirkonkylän uimarannoilla. Syanobakteerien määrä oli kaikilla havaintokerroilla hyvin vähäinen.

Uimavesien lämpötilat olivat viikolla 28 keskimäärin 26,2 °C, vaihteluväli 24,0–27,1 °C.

Lisäys. Korjärven tilannetta seurattiin lisänäytteillä. Lisänäyte täytti laatuvaatimukset, joten suositus uimisen välttämisestä voidaan purkaa.