Kouvolassa tiistaina 9 uutta koronavirustartuntaa – Kymsote huolissaan Venäjälle suuntautuvan matkailun lisääntymisestä

Kymsoten alueella tiistaina 13.7. todetusta 10 uudesta koronavirustautitapauksesta yksi on Etelä-Kymenlaaksossa ja loput 9 Kouvolassa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kaksi koronaviruspotilasta.

Kymenlaakson tuoreista tartunnoista osa on herkästi tarttuvaa deltavarianttia.

Osa viimeaikaisista koronatartunnoista on jäljitetty ravintoloista alkaneiden ryppäiden jatkotartunnoiksi. Tartuntoja on tullut myös ulkomailta ja työpaikoilta. Tapauksia ja altistumisia on jäjitetty lisäksi juhannusviikonloppuna 24.–27.6. vietettyyn Himos-festivaaliin.

Pietarissa järjestetetyissä jalkapallon EM-otteluissa vierailleiden kisaturistien tuomat tartuntaketjut ovat Kymenlaaksossa rauhoittumaan päin.

Kymsote on erityisen huolissaan Venäjälle suuntautuvan matkailun lisääntymisestä. Uudet 12.7. voimaan tulleet maahantuloon liittyvät muutokset lisäävät terveysneuvonnan tarvetta Vaalimaan rajalla, mikä voi ruuhkauttaa rajanylitystä. Matkustajien tulisi käyttää Suomeen saapuessa Finentry-palvelua ja huolehtimaan ennalta tehtyjen terveysturvallisuustoimien tekemisistä. Lisätietoa matkustamisesta pandemian aikana täällä.

Kymsote suosittaa edelleen vahvasti välttämään kaikkea Suomen ja Venäjän välistä matkustamista ja niin ikään kaikkea tarpeetonta ulkomaanmatkailua. Tarkempia tietoja maahantuloon liittyvistä muutoksista voi lukea sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka