Koulureppuja kerätään vähävaraisten perheiden lapsille

Viime vuonna reppuja kerättiin Kymenlaaksossa 238 kappaletta.

Lahjoituksen voi toimittaa OP Kymenlaakson konttoreihin Kouvolaan, Kotkaan ja Haminaan arkipäivisin. OP

Hope ry ja OP Ryhmä keräävät yhteistyössä jo viidettä kertaa koulureppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koululaisille. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla koulurepun tai penaaliin OP Kymenlaakson konttoriin 12.–30.7.

– Haluamme tukea paikallisten lasten ja nuorten hyvinvointia ja koulunkäyntiä konkreettisilla teoilla yhdessä asiakkaidemme kanssa. Yhteistyössä Hope ry:n kanssa järjestettävä reppukeräys on ollut vuosittain todella suosittu. Kannustamme kaikkia mukaan tekemään tärkeän lahjoituksen myös tänä vuonna, sanoo toimitusjohtaja Juha Korhonen OP Kymenlaaksosta.

Vuonna 2020 reppuja kerättiin Kymenlaaksossa 238 kappaletta ja valtakunnallisesti lähes 80 paikkakunnalla yhteensä yli 3 800 kappaletta.

Jo ennen viime vuonna alkanutta koronakriisiä yli 112 000 lasta eli tilastojen mukaan Suomessa vähävaraisissa perheissä, ja tilanne on muuttunut haastavammaksi pandemian myötä. Siksi on entistä tärkeämpää tukea lasten ja nuorten tasavertaista koulutietä ja pienilläkin teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia.

Reppu joka selkään -kampanjalla halutaan tukea vähävaraisten perheiden koululaisia lukuvuoden alkaessa. Reppukeräyksellä halutaan varmistaa, että mahdollisimman moni lapsi saa ensimmäisen koulureppunsa koulutien alkaessa. Myös vanhempien lasten ja nuorten koulurepuille on tarvetta. Keräyksessä otetaan vastaan lisäksi penaaleita, jonka sisään voi halutessaan valikoida koulutarvikkeita kuten kynän, kumin ja viivoittimen. Lahjoitettavien reppujen sekä muiden tarvikkeiden toivotaan olevan uusia.

Kampanja alkaa maanantaina 12. heinäkuuta ja viimeinen keräyspäivä on perjantaina 30. heinäkuuta. Lahjoituksen voi toimittaa OP Kymenlaakson konttoreihin Kouvolaan, Kotkaan ja Haminaan arkipäivisin.

Lahjoituspisteillä voi myös kirjoittaa terveisensä repun saajalle reppuun sujautettavalle kortille. Osuuspankki toimittaa reput paikalliselle Hope ry:n toimintaryhmälle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuun alussa suoraan koulutietään aloittaville ja koulunpenkille palaaville Kymenlaakson alueella.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka