Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolme tartuntaa maanantaina Kouvolassa – Korona-altistus 25.6. Anjalan lentopalloturnauksessa

Kymsoten koronatestaus ruuhkaantui 2.–4.7. Tilanne näytteenotossa on kuitenkin tasaantunut ja aikoja on varattavissa.

THL:n mukaan Kouvolassa on todettu maanantaina kolme uutta koronavirustartuntaa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä viisi koronaviruspotilasta.

Kymenlaakso palasi 2.7. koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen kasvuun kääntyneiden tautitapausten vuoksi. Uusia tapauksia on ilmaantunut erityisesti Kouvolassa, missä on todettu altistumisia myös julkisissa tiloissa. On todennäköistä, että kyse on erittäin herkästi tarttuvasta delta-virusvariantista.

Kymsote kehottaa edelleen altistumispaikoissa vierailleita hakeutumaan koronavirustestiin pientenkin oireiden ilmetessä.

Viikonloppuna 25.–27.6. Kouvolassa sijaitsevassa The Bank-ravintolassa vierailleita suositellaan hakeutumaan testiin myös oireettomana, sillä paikkaan on jäljitetty useita tartuntatapauksia ja riski altistumiselle on erityisen suuri.

Kymsoten mukaan korona-altistus on tapahtunut Anjalan lentopalloturnauksessa 25. kesäkuuta ravintola Kiroilevan kokin piha-alueella.

Ennen tuloksen saamista koronatestiin tulijan tulee pysyä vapaaehtoisesti kotona tai majapaikassa, kunnes on saanut negatiivisen tuloksen.

Kymsote suosittaa THL:n linjan mukaisesti välttämään kaikkea Suomen ja Venäjän välistä matkustamista. Venäjältä Suomeen matkustaneiden tulee hakeutua koronavirustestiin vähintään 72 tuntia Suomeen saapumisesta, ja pysyä vapaaehtoisesti kotona tai majapaikassa, kunnes on saanut negatiivisen tuloksen vähintään 72 tuntia Suomeen paluun jälkeen tehdystä testistä.

Koronatestiin tulee mennä vielä kertaalleen, jos on matkannut Pietarin jalkapallon EM-otteluista Suomeen bussilla tai kokee pientäkään oireilua tai epäilyä kisamatkalla saadusta altistuksesta. Myös kaikkia henkilöitä, jotka ovat viettäneet aikaa tai olleet lähikontaktissa Suomeen EM-kisoista palanneiden turistien kanssa, suositellaan hakeutumaan testiin heti. Testiin on hakeuduttava, vaikka ei olisikaan oireita.

Tarpeetonta matkustamista on edelleen syytä välttää. Lisää ohjeita matkustamiseen koronapandemian aikana liittyen THL:n sivuilta.