Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsoten alueella perjantaina 15 uutta tartuntaa – Kouvolassa 13 uutta tartuntaa

Kymsoten alueella on varmistunut perjantaina 15 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kolme koronaviruspotilasta.

Tilanne on edelleen Kouvolassa erittäin vaikea, sillä THL:n mukaan Kouvolassa todettiin 13 tartuntaa ja Kotkassa 2.

Kymsote on jäljittänyt merkittävän määrän uusia tartuntoja Kouvolassa sijaitsevaan The Bank -ravintolaan. Koronalle on voinut altistua erityisesti kahtena edellisenä viikonloppuna 18.–20.6. ja 25.–27.6. Tartuntaketjujen katkaisemiseksi kaikkia kyseisenä ajankohtana ravintolassa asioineita pyydetään hakeutumaan välittömästi koronatestiin. Testiin tulee mennä myös oireettomana, ja ennen tuloksen saamista tulee pysyä vapaaehtoisesti kotona tai majapaikassa, kunnes on saanut negatiivisen tuloksen.

On todennäköistä, että kyse on erittäin herkästi tarttuvasta delta-virusvariantista. Vahvistettua tietoa odotetaan vielä. Uusia tapauksia on jäljitetty myös ennestään todettuihin tartuntaketjuihin.

Tartuntaryppäiden vuoksi Kymsoten jäljitys on tällä hetkellä ruuhkautunut. Mikäli epäilet altistumista, suosittelemme välttämään kontakteja ja hakeutumaan testiin pientenkin oireiden ilmetessä. Pyydämme suosimaan sähköistä asiointia, sillä puhelinajanvarauksessamme on koronatilanteesta johtuen ruuhkaa.

Kymsote suosittaa THL:n linjan mukaisesti välttämään kaikkea Suomen ja Venäjän välistä matkustamista. Venäjältä Suomeen matkustaneiden tulee hakeutua koronavirustestiin vähintään 72 tuntia Suomeen saapumisesta, ja pysyä vapaaehtoisesti kotona tai majapaikassa, kunnes on saanut negatiivisen tuloksen vähintään 72 tuntia Suomeen paluun jälkeen tehdystä testistä.

Koronatestiin tulee mennä vielä kertaalleen, jos on matkannut Pietarin jalkapallon EM-otteluista Suomeen bussilla tai kokee pientäkään oireilua tai epäilyä kisamatkalla saadusta altistuksesta. Myös kaikkia henkilöitä, jotka ovat viettäneet aikaa tai olleet lähikontaktissa Suomeen EM-kisoista palanneiden turistien kanssa, suositellaan hakeutumaan testiin heti. Testiin on hakeuduttava, vaikka ei olisikaan oireita.

Tarpeetonta matkustamista on edelleen syytä välttää. Lisää ohjeita matkustamiseen koronapandemian aikana liittyen THL:n sivuilta.