Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymi Libri -kirjamessut Länsi-Kymen Kulttuuritien reittikohteiden Vuoden tapahtumaksi

Kymi Libri -kirjamessut on saanut monenlaisia huomionosoituksia. Viimeisin on valinta Länsi-Kymen Kulttuuritien reittikohteiden Vuoden 2021 tapahtumaksi.

Kirjamessut pidetään toisen kerran 22.–25.7. Myllykoskella. Messut järjestää PRO Kaakon kirjamessut ry. Messuvieraita odotetaan tuhansia.

Messuille osallistuu Reuna Kustantamon lisäksi 15 muuta keskisuurta ja pientä kustantamoa sekä muun muassa Kirjoittajayhdistys Paltta.

– Messut halutaan yhdistää poikkitaiteellisesti muihin kulttuurimuotoihin sekä muuhun paikalliseen ja alueelliseen toimintaan. Kytkös paikallisuuteen tuo tapahtuman toteutukseen yhteisöllistä osallistumista ja yhdessä tekemistä ja saa tuntemaan arkielämänkin mielekkäämmältä. Yhdistyksen talkoolaiset ovat ylpeitä panoksestaan oman asuinalueensa elämänmenon ja vapaa-ajan toimintojen vilkastuttamiseksi, kertoo messuohjelman sisällöstä vastaa Reuna Kustantamon toimitusjohtaja Tarja Tornaeus.

Wanhan Rautakaupan alueella esiintymislavoja on päärakennuksessa, Kirjahallissa ja niiden välisellä messupihalla. Kirjailijatapaamisia ja muita esityksiä järjestetään myös Myllykosken kirjastossa parinsadan metrin päässä messualueelta sekä lauantaina 24.7. muusikko-säveltäjä Jouni Sjöblomin isännöimässä Puolakan talomuseossa Kouvolan Mäkikylässä.

Kirjamessujen tapahtumat käynnistyvät Iitti Librin 4.7. sekä Pyhtää Librin 17.7. kirjailijatapaamisilla ja muulla ohjelmalla.