Pietarin EM-jalkapallokisoihin yhteys 7 tartunnalla, joista 6 jatkotartuntaa – Uudet tapaukset pääasiassa Kouvolassa

Tartuntojen ehkäisyssä on tärkeää turvavälin lisäksi maskin käyttö, ja hyvä käsi- ja yskimishygienia. Pekka Ruissalo

Kymsoten alueella on todettu tiistaina 29.6. kahdeksan uutta koronavirustapausta. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä yksi koronaviruspotilas.

Toistaiseksi 7 tartuntaa on varmistettu olevan yhteyksissä Pietarissa käytyihin Suomen EM-jalkapallo-otteluihin. Näistä tapauksista on raportoitu yhteensä 6 jatkotartuntaa.

Useimmat uudet tapaukset ovat ilmenneet Kouvolassa. Tartuntoja on levinnyt ravintoloissa, työpaikoilla ja urheiluseuroissa. Lisäksi tapauksia on ilmennyt muualta ulkomailta Suomeen matkanneiden keskuudessa. Jatkotartunnat ovat useimmiten levinneet perhepiirissä.

Vaalimaan rajanylityspisteellä 22.6. testaamatta jääneiden noin 800 henkilön joukossa oli reilu 30 kymenlaaksolaista. Kymsote on tarkastanut heidän osaltaan testiin hakeutumisen 72 tuntia Suomeen saapumisen jälkeen.

Venäjältä Suomeen matkustaneiden tulee hakeutua koronavirustestiin vähintään 72 tuntia Suomeen saapumisesta, ja pysyä vapaaehtoisesti kotona tai majapaikassa, kunnes on saanut negatiivisen tuloksen 72 tunnin testistä. Tarpeetonta matkustamista on edelleen syytä välttää.

Lisää ohjeita matkustamiseen koronapandemian aikana liittyen THL:n sivuilta.

Tartuntoja on levinnyt ravintoloissa, työpaikoilla ja urheiluseuroissa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka