Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maksuttomat terveyspalvelut laajenevat

Heinäkuun alussa maksuttomat terveyspalvelut laajenevat. Samalla laajenee myös käyttämättä ja peruuttamatta jääneestä palvelusta ja ajasta perittävä maksu kaikkiin terveydenhuollon vastaanottoihin sekä lyhytaikaiseen asumispalveluun. Maksujen euromäärät eivät muutu.

Maksuttomuus koskee kaikkia alle 18-vuotiaiden palveluja perusterveydenhuollossa. Aiemmin ikäraja oli osassa palveluja 15 vuotta. Myös poliklinikan antama tutkimus ja hoito on alle 18-vuotiaille maksutonta. Päiväkirurgiasta voi kuitenkin periä maksun, ellei sitä tehdä poliklinikalla.

Kouluterveydenhuolto on jatkossa maksutonta kaikenikäisille koululaisille.

Perusterveydenhuollossa sairaanhoitajan, terveydenhoitajan tai kätilön vastaanottokäynnit ovat jatkossa maksuttomia kaikille. Maksuttomuus koskee vastaanottoja, joissa pääasiallinen vastuu hoidosta on hoitajalla.

Maksuttomia ovat kaikenikäisille myös mielenterveystyöhön liittyvät avosairaanhoidon palvelut. Perusterveydenhuollossa avohoitona järjestetty mielenterveystyö eri hoitomuotoineen on maksutonta.

Käyttämättä ja peruuttamatta jätetyn palvelun maksu peritään kaikista terveydenhuollon vastaanottopalveluissa (ml. kuvantamiskäynnit) sekä sosiaali- tai terveydenhuollon lyhytaikaisista hoito- tai asumispalvelupaikoista, jos asiakas on ilman hyväksyttävää syytä ja aikaa tai paikkaa perumatta jäänyt saapumatta palveluun. Maksu peritään 18 vuotta täyttäneiltä. Maksu peritään, vaikka itse palvelu olisi maksutonta.

Jos peruutus tehdään viimeistään 24 tuntia ennen varattua palvelua, laskua ei lähetetä. Peruutuksen voi tehdä tämän jälkeenkin, mutta silloin maksu voidaan periä.

Asiakkaille tiedotetaan aikavarauksen tai kutsukirjeen yhteydessä maksun perimisen mahdollisuudesta ja ohjeistetaan peruuttamisesta. Kymsote myös laajentaa mahdollisuutta peruuttaa varattu palvelu tai aika 24/7, myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Lisätiedot löytyvät Kymsoten kotisivuilta sekä aina asiakkaan saamasta kutsukirjeestä tai muusta ohjeesta ennen palvelua.