Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Inkeroisissa juhannusjuhla - Elimäellä Metsäkirkko

Juhannusaattona 25. kesäkuuta järjestetään juhannusjuhla Inkeroisten kirkkopuistossa tai sateen sattuessa Inkeroisten kirkossa. Juhlassa ovat mukana seurakuntapastori Maarit Kenttälä, kanttori Kirsi Vallasvuori sekä kesäteologit Joonas Kerttula ja Sanni Kuittinen. Musiikista vastaavat Timo Nyman ja Tommi Nikki. Runonlausuntaa esittää Pirkko Yrjölä ja juontotehtävät hoitaa Timo Nyman. Kahvion tuotto menee lähetystyölle.

– Juhla järjestetään nyt ensi kertaa Inkeroisten kirkkopuistossa. Iloisin mielin odotan ja koordinoin keskikesän juhlaa, jossa saan olla mukana ensimmäistä kertaa, kauniissa kirkkopuistossa yhdessä seurakuntalaisten kanssa suvivirttä veisaamassa. Lähetyksen grillimakkara varmasti maistuu myös, seurakuntapastori Maarit Kenttälä Anjalankosken seurakunnasta kertoo.

Juhannusaaton yhteislauluja on Kouvolan seurakunnan YouTube-kanavalla. Luvassa on keskikesän heleimmät laulut yhdessä laulettavaksi tai kuunneltavaksi. Juhannusaaton kunniaksi Teija Kapiainen ja Terhi Paukku heläyttävät tuttuja lauluja. Ulkomuististakin moni laulu varmasti muistuu mieleen, ja tekstityksen saa näkyville YouTuben omien tekstiasetusten kautta.

Juhannuspäivänä 26. kesäkuuta ja sunnuntaina 27. kesäkuuta seurakunnissa vietetään perinteiset jumalanpalvelukset. Sunnuntaina 27. kesäkuuta on Metsäkirkko Arboretum Mustilassa. Mukana ovat kappalainen Tuula Ylikangas ja kanttori Ville Perkkiö. Kaikki tilaisuudet järjestetään osallistujien terveysturvallisuus huomioiden.

Sana juhannus tulee nimestä Johannes. Nimi tarkoittaa ”Jumala on armollinen”. Juhannus on Johannes Kastajan syntymäpäivä. Raamatun mukaan Johannes Kastaja syntyi puoli vuotta ennen Jeesusta. Siksi juhannusta vietetään puoli vuotta ennen joulua. Johannes Kastaja oli Jeesuksen edelläkävijä, joka kulki Jordanin seudulla ja kehotti ihmisiä kääntymään ja ottamaan kasteen syntien anteeksi saamiseksi.