Kouvola-Kotka-Hamina-ratahanke: Vuoden 2021 työkohteisiin kuuluvien kolmen sillan uusiminen on käynnissä

Kouvola-Kotka/Hamina-ratahankkeen vuoden 2021 töihin kuuluu Kiehuvan alikulkusillan ja Tuomijoen ratasillan uusiminen Kouvolassa sekä Myllyojan alikäytävä Haminassa. Rakennustöillä on vaikutuksia alueen liikenteeseen.

– Siltojen uusiminen on osa hankkeen junien akselipainon nostamiseen tähtääviä töitä. Siltojen uusinta mahdollistaa osaltaan radan akselipainon nostamisen 25 tonniin. Tällöin operaattorit voivat kuljettaa painavammilla ja lyhemmillä junilla saman tavaramäärän kuin aiemmin pitkissä junissa, hankkeen projektipäällikkönä toimiva apulaisjohtaja Miia Kari Väylävirastosta selittää, ja kertoo, että siltakohteiden rakennusurakoitsijana toimii Kreate Oy.

Kiehuvan alikulkusillan rakennustyöt sulkevat Mt 367 Kymenlaaksontien juhannuksena

Kiehuvan alikulkusillan rakennustöiden vuoksi Kymenlaaksontie suljetaan liikenteeltä Jokisillantien ja Valtatie 15 välistä juhannuksena 23.–29.6. kestävän liikennekatkon aikana. Silloin nykyinen silta puretaan ja sillan viereen rakennettu uusi sillan kansi siirretään lopulliselle paikalleen. Kiertotiejärjestelyt on esitetty liitteenä olevassa kartassa.

Tuomijoen ylittävä Tuomijoen ratasilta rakennetaan nykyisen sillan sivuun, ja siirretään paikalleen loka-marraskuun vaihteessa.

Haminassa Myllyojan alikäytävä palvelee radan alittavaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden väylää. Rakennustyöt ovat alkaneet, ja silta siirretään paikalleen elokuun alkupuolella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka