Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Terhi Espo Saviniemen koulun äänestyspaikalla: Tuntuu että kitistään ihan turhastakin ja ollaan kriittisiä kaikesta

Saviniemen koululle menee maskikasvoisia äänestäjiä tasaiseen tahtiin sunnuntaina iltapäivällä. Äänestämässä käynyt Terhi Espo sanoo, että äänestäminen varsinaisena vaalipäivän on aina juhlallista.

– Tällä sunnuntaille osui kuitenkin aika paljon muutakin ohjelmaa, joten nopeammin olisi selvinnyt ennakkoäänestämällä.

Hän kertoo seuraavansa kuntapolitiikkaa jonkin verran.

– Kouvolassa asiat ovat kuitenkin aika hyvin. Tuntuu että kitistään ihan turhastakin ja ollaan kriittisiä kaikesta. Perusasiat täällä ovat hyvin. Esimerkiksi Keltakaan terveysasemalla palvelu toimii.

Espo ei usko, että valta Kouvolassa suuremmin muuttuu vaalien jälkeen. Hän arvioi, että äänestäjien aktiivisuus jää edellisten vaalien tasolla eli prosentit jäävät alle 60.

Vaalipäivän suurin puheenaihe tuli kuitenkin jalkapallon puolelta. Lähes jokainen oli Tanska–Suomi ottelun katsonut, viimeistään uusintoina.

– En seuraa televisiosta jalkapalloa, mutta nyt kun television ääreen tälläydyin niin tulipas matsi. Aktiivinen sukuchatkin hiljeni pitkäksi aikaa, tuumi Espo.

Vaikka Christian Eriksenin loukkaantuminen jäikin Suomen EM-avausottelusta päällimmäisenä mieleen, Suomi sai mahdollisuuden, jonka se hyödynsi. Yksi hyökkäys ja siitä maali toi tärkeän voiton.

Varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikat Keskilaakson alueella ovat Anjalatalo, Anjalan koulu eli Anjalankosken ent. lukio Inkeroisissa, Saviniemen koulu ja Viialan koulu Myllykoskella, Sippolan koulu, Elimäen ent. kunnanvirasto ja Korian monitoimitalo.

Vaalihuoneistot avautuivat sunnuntaina aamuyhdeksältä ja äänestys jatkuu kello kahdeksaan illalla. Mikäli äänestyspaikalla on jonoa kello 20, saavat kaikki siihen mennessä paikalle saapuneet äänestää rauhassa ennen äänestystoimituksen lopettamista.

Vaikka koronatilanne on rauhoittunut, kiinnitetään huomiota turvalliseen äänestämiseen. Äänestyspaikalla noudatetaan turvaohjeita ja huomioidaan turvavälit sekä käytetään maskia ja käsidesiä. Äänestäjiä suositellaan ottamaan äänestykseen mukaan oma kynä.