Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvola-Kotka-Hamina-rataosuuden melu- ja tärinäselvitys julkaistaan ensi viikolla – Virtuaalinen asukastilaisuus 17.6.

Kouvola-Kotka/Hamina-linjaosuudella on tehty kattava melu- ja tärinäselvitys laskentamalleihin perustuen. Lisäksi tulosten validoimiseen on hyödynnetty mittaustuloksia. Selvitysraportti julkaistaan 14.6. alkavalla viikolla hankkeen nettisivuilla. Lisäksi järjestetään melu- ja tärinäselvityksestä kaikille avoin virtuaalinen asukastilaisuus 17.6. Linkki tilaisuuteen julkaistaan hankkeen Facebook-sivuilla.

Hankkeen tavoitteena oli laatia tänä vuonna melu- ja tärinäselvitysten avulla kattava yleisselvitys hankealueen osalta sekä kartoittaa kriittiset melu- ja tärinäalueet tarkempaa jatkosuunnittelua varten.

– Kouvola-Kotka/Hamina-linjaosuuden kattavan selvitysten tavoitteena oli kartoittaa etenkin melun ja tärinän kannalta haasteelliset kohdat alueella. Nyt valmistunut aineisto toimii lähtötietona seuraaville vaiheille, joissa pysytään kohdentamaan tarvittavia lisätutkimuksia oikein. Kokonaiskuvan luominen ennen kuin toimenpiteitä lähdetään suunnittelemaan ja toteuttamaan on todella tärkeää, ja tämä varmistaa myös alueen asukkaiden tasapuolisen kohtelun, sanoo hankkeen projektipäällikkönä toimiva apulaisjohtaja Miia Kari Väylävirastosta.

Loppuvuoden 2021 aikana tehdään melu- ja tärinäselvityksen jatkotarkastelu ja -suunnittelu. Mahdolliset toimenpiteet tehdään edeltävien suunnitteluvaiheiden jälkeen eli näillä näkymin vuosina 2023–2024.