Olohuonetoiminta kokeilussa Myllykoskella – Joskus vaan on hyvä juoda se kahvikupillinen toisen ihmisen seurassa

Olohuoneen versio 2.0 on aloittanut toimintansa keväällä. Tällä erää kokeilu jatkuu syksyyn saakka. Kuvituskuva

Aiemmin Myllykoskella oli matalan kynnyksen olohuonetoimintaa. Vanha olkkari toimi vuosina 2012–2018 tehtaan alueella olevassa omakotitalossa. Nyt kaupungin työllisyyden edistämisen yksikkö ja yhteisötyö ovat yhdessä lähteneet kokeilemaan toiminnan uudelleenaloitusta tutun ohjaajan Jari Kallion kanssa.

Olohuoneen versio 2.0 on aloittanut toimintansa keväällä. Tällä erää kokeilu jatkuu syksyyn saakka. Kallio kertoo, että vanhat tutut olohuoneessa kävijät ovat jo löytäneet uuden olohuoneen, mutta uusia kävijöitä toivotaan mukaan.

– Kahvikupposen ääressä on hyvä aloittaa tutustuminen, ja toimintaa suunnataan sen mukaan, mitä kävijät haluavat tehdä. Hyvinvoinnin edistäminen ja yhteisöllisyys, työllistymistä unohtamatta, ovat ainakin teemoja, jotka pohdituttavat kävijöitä, sanoo Jari Kallio.

Toimitila sijaitsee Myllykosken yhteiskoulun vieressä, entisen opettajien asuntolan 1. kerroksessa, osoitteessa Länsiasemantie 5. Toiminta on kaikille avointa vertaistoimintaa. Kantavana ajatuksena on, että olohuoneella on ihminen tavattavissa. Teemapäiviä ja asiantuntijavierailuja liitetään ohjelmaan kävijöiden toiveiden mukaan.

Toiminta on savutonta ja päihteetöntä, kaikenikäisille soveltuvaa matalan kynnyksen toimintaa. Saa tulla omana itsenään, ja asiaakaan ei tarvitse olla – joskus vaan on hyvä juoda se kahvikupillinen toisen ihmisen seurassa.

Vanhat tutut olohuoneessa kävijät ovat jo löytäneet uuden olohuoneen, mutta uusia kävijöitä toivotaan mukaan.

Kommentoi