Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myllykosken kirjastossa 1669 ennakkoäänestäjää

Kuntavaalien ennakkoäänestys on päättynyt. Kouvolan ennakkoäänestyspaikoissa äänensä antoi yhteensä 20 966 kuntalaista. Inkeroisten kirjastossä äänesti 1446, Myllykosken kirjastossa 1669, Elimäen entisellä kunnanvirastolla 503 ja Korian kirjastossa 1020.

Koronatilanteesta johtuen Kouvolassa oli mahdollista äänestää ensimmäistä kertaa myös ulkona. Jäähallin edustan autoilijoille suunnattu drive-in-äänestys houkutteli 1122 äänestäjää. Kävelijät puolestaan saivat antaa äänessä kaupungintalon parkkihallissa. Tätä mahdollisuutta käytti 1328 kuntalaista. Äänestyspaikoista vilkkaimmat olivat Kauppakeskus Veturi, Kuusankoskitalo ja Kouvolan pääkirjasto.

Äänestysaktiivisuus ennakkoäänestyksessä Kouvolassa oli vilkkaampaa kuin edellisissä kuntavaaleissa. 32,4 prosenttia kouvolalaisista antoi äänensä ennakkoon, kun vuonna 2017 ennakkoon äänestäneitä oli 28 prosenttia. Tämän vuoden vaaleissa ennakkoäänestys oli vilkasta koko maassa.