Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymen Seudun Osuuskaupan jäsenet äänestivät aktiivisesti – Katso ketkä valittiin edustajistoon Kouvolasta

Kymen Seudun Osuuskaupan edustajiston vaalien äänestysaika oli 17.–28.5. Vaalien äänestysprosentti oli 35,7 prosenttia, joten yli kolmannes äänioikeutetuista jäsenistä käytti äänioikeuttaan. Annetuista äänistä 41 prosenttia annettiin sähköisenä, joka on kaksinkertainen määrä edellisiin KSO:n edustajiston vaaleihin verrattuna.

– Vaalien äänestysaktiivisuus oli ylivoimaisesti suurin KSO:n historiassa. Hyväksyttyjä ääniä annettiin 29 951, ja äänimäärän kasvu oli edellisiin vaaleihin verrattuna yli 12 000 ääntä. Prosentuaalisesti kasvu oli noin 73 prosenttia. Olemme iloisia aktiivisesta jäsenistöstämme, saimme jälleen monipuolisen edustajiston KSO:lle, kertoo talousjohtaja Jukka Virenius.

Valitut jäsenet ja vaalien kokonaistulos julkaistaan KSO:n verkkosivuilla. Valitut jäsenet julkaistaan 8.6. ja vaalien kokonaistulos 9.6.

Kaikkien äänestäneiden kesken järjestettiin arvonta, jossa pääpalkintona oli vuoden ruokaostokset, jonka arvo on huikea 10 000 euroa. Tämän lisäksi arvottiin 5 kappaletta 150 euron arvoisia ravintolalahjakortteja sekä 5 kappaletta iPad -tabletteja. Arvonta on suoritettu ja voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Edustajisto on säännöissä määrätyissä asioissa osuuskaupassa ylin päättävä elin ja se valitaan vaaleilla joka neljäs vuosi. Edustajiston jäsenet edustavat osuuskaupan omistajia hallinnossa. Heidän tehtäviinsä kuuluu muun muassa valita hallintoneuvosto, joka puolestaan päättää osuuskaupan toiminnan peruslinjoista ja valitsee osuuskaupalle hallituksen. Edustajisto vahvistaa myös tilinpäätöksen ja myöntää vastuuvapauden hallitukselle. Edustajisto kokoontuu sääntöjen mukaan varsinaiseen kokoukseensa keväällä ja syksyllä.

Edustajistoon valittuja Kouvolan alueelta

Jäsenalue 3 (Kouvolan kaupunkialue): Pulla Peltola, Eevastiina Gärdström, Päivi Kossila , Aino-Kaisa Kaunisto , Elina Pynnönen, Pauli Heinola , Leena Inkilä, Kari Soininen, Milla Raunio , Katriina Vesala , Erkki Mukkila, Marko Frimodig, Merja Larikka ja Annika Lyytikäinen.

Jäsenalue 4 (Kouvolan maaseutualue, Iitti, Lapinjärvi, Loviisa, Luumäki): Juha Eloranta, Johanna Pyötsiä, Eero Kivistö, Iida Niemi, Seija Johansson, Mia Ylä-Outinen, Seppo Raitanen, Kaisa Tompuri, Mirja Lonka, Heli Kiviaho, Jari Korhonen, Timo Mynttinen ja Jukka Naukkarinen.