Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leijonapuistossa viihtyvät kaikenikäiset – Kouvolan Lions-klubit mukana puiston kunnostuksessa

Kouvolan keskustassa Kalevankadun, Salpausselänkadun ja Hallituskadun välissä sijaitsee suosittu Jaakonpuiston alue. Pohjoispäädyssä sijaitsee Jaakonpuiston päiväkoti, jonka itäpuolisena jatkeena on kaupungin leikkipuisto. Leikkipaikalta on kevyen liikenteen kulkuyhteys Jaakonpuiston tapahtuma-aukiolle sekä liikennepuistoon.

Leikkivälineet on uusittu täysin. Mukaan on tullut ulkokuntoiluvälineitä kaikenikäisille. Puisto oli ennen kunnostusta tullut jo käyttöiän loppuun. Vanhat leikkivälineet olivat ränsistyneitä ja huonokuntoisia. Lisäksi aitalinjaus on turvallisuusriskien takia uusittu. Puiston ilme on nyt avara ja turvallisuutta huokuva. Tilaa on liikkua ja leikkiä. Vanhemmille on penkkejä ja levähdyspaikkoja, joista seurata lasten riemuja.

Puisto on saneerauksen myötä laajentunut samalla aikuisväestön levähdys- ja oleskelupaikaksi. Puistossa on toimintoja eri-ikäisille, ulkokuntoiluvälineitä aikuisille ja seniori-ikäisille. Viihtyisyyttä on lisätty kasvillisuudella ja valaistuksella.

Puiston kustannuksiin ovat osallistuneet Kouvolan alueen Lions-klubit, Leijonien Punainen Sulka-keräys ja Arne Ritari-säätiö. Mukana on myös kansainvälinen Lions-järjestön säätiö LCIF. Tällä yhteistoiminnallisella mukanaololla leikkipaikka on saanut nimekseen Leijonapuisto. Puiston teema on myös leijona-aiheinen.

Koronan puitteissa puistossa ei järjestetä yleisöavajaisia, vaan puistoon voi tutustua omana aikanaan. Myöhemmin, koronarajoitteiden poistuttua Lions-klubien on tarkoitus pitää siellä erinäisiä tapahtumia ja virikkeellisiä tempauksia, myyjäisiä, markkinoita ym.