Vaarallisia jätteitä kerätään alkuviikolla Anjalankoskella ja Elimäellä

Kymenlaakson Jäte järjestää 7.–9.6. vaarallisen jätteen keräyskierroksen Anjalankoskella ja Elimäellä. Keräykset ovat maksuttomia ja tarkoitettu avuksi niille kotitalouksille, joilla ei ole mahdollisuutta toimittaa jätteitä itse jäteasemalle.

Kodin vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja metallit otetaan jäteasemillakin maksutta vastaan. Kierroksilla on mukana myös öljyn imuauto, joten kotitalouksien jäteöljyt voi tuoda keräykseen myös tynnyrissä. Tyhjät tynnyrit jäävät tuojalle. Kotitalouksien jäteöljyjä voi kuitenkin tuoda jäteasemille vain pieniä eriä kerrallaan, ei tynnyrillisiä.

Vallitsevan epidemiatilanteen vuoksi asiakkaita muistutetaan pitämään riittävät turvavälit (n. 2 metriä) sekä huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Ohjeita keräykseen tulevalle

Vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet tulee toimittaa suoraan keräysautoihin. Pysähdyspaikoille ei saa jättää mitään jätteitä.

Vaarallisen jätteen keräykseen otetaan vastaan muun muassa kotitalouksien jäteöljyt, akut, paristot, maalit, lakat, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet. Jätteitä ei saa sekoittaa keskenään, ja ne on hyvä tuoda keräykseen alkuperäisissä pakkauksissaan.

Metalliromun keräykseen otetaan vastaan kaikenkokoista metalliromua.

Sähkölaitteiden keräykseen otetaan vastaan kodinkoneita ja kodin elektroniikkaa.

Keräykseen ei oteta kyllästettyä puuta, ajoneuvojen kumirenkaita eikä asbestia.

Lisätietoa keräyksestä www.kymenlaaksonjate.fi

Kommentoi