Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymenlaaksossa voi kesäkuussa järjestää isojakin tilaisuuksia – Terveysturvallisuus huomioitava

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt uusia päätöksiä kokoontumisrajoituksista Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirien alueille kesäkuun loppuun asti. Kymenlaaksossa yleisötilaisuuksille sisällä ja ulkona ei ole henkilömäärärajaa, mutta osallistujien terveysturvallisuus pitää varmistaa. Kanta-Hämeessä sisällä voi järjestää enintään kymmenen hengen tilaisuuksia ja yli 50 hengen ulkotilaisuuksissa tila täytyy voida jakaa erillisiin lohkoihin. Lisäksi erilaisissa asiakastiloissa on voitava varmistaa turvavälien ylläpitämisen mahdollisuus.

Päätökset kokoontumisrajoituksista ovat voimassa 5.–30.6., ja niissä on huomioitu alueiden epidemiatilanne, sairaanhoitopiirien johtamien koronakoordinaatioryhmien tilannekuva ja sosiaali- ja terveysministeriön viimeisin ohjaus. Kokoontumisrajoitukset koskevat yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Sairaanhoitopiirit antavat lisäksi suosituksia yksityistilaisuuksien, esimerkiksi valmistujais- tai hääjuhlien, järjestämisestä.

Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella epidemiatilanne on koronakoordinaatioryhmän tuoreen tilannekuvan mukaan edelleen kiihtymisvaiheessa, ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt tilanteen ja STM:n ohjauksen mukaisen päätöksen kokoontumisrajoituksista:

• Sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta.

• Sisätiloissa järjestettävissä yli kymmenen hengen kokoontumisissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus säilyttää turvavälit eli välttää lähikontakti toisiinsa. Lähikontaktilla tarkoitetaan sisätiloissa asiakkaiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.

• Yli 50 henkilön ulkotilaisuuksissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita.

• Jos sisätiloissa järjestetyssä tilaisuudessa on yli kymmenen henkilöä ja ulkotiloissa yli 50 henkilöä, tilaisuuden järjestelyissä on lisäksi noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5. julkaisemaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

• Lisäksi on noudatettava lain hygieniavaatimuksia esimerkiksi asiakkaille tarjottavasta mahdollisuudesta käsien puhdistamiseen ja oleskelun väljästä järjestämisestä.