Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi valvoo tehostetusti päättäjäisviikonloppuna – Toimintamallina on puuttua alaikäisten päihteiden käyttöön sekä muihin yleistä järjestystä tai turvallisuutta vaarantaviin tilanteisiin

Kulunut vuosi on ollut koronan varjostama. Koulua on käyty osin etänä, eikä harrastustoimintaakaan ole voitu pitää normaaliolojen tapaan käynnissä. Kokoontumispaikat ovat olleet vähissä, ja arki on ollut osalla jopa yksinäistä.

– Tarve nähdä ystäviä ja tuttuja sekä kokoontua isommallakin porukalla on luonnollista, mutta haluamme poliisista muistuttaa, että mahdollisuus altistua koronavirukselle tai jopa sairastua koronaan on edelleen mahdollista. Otetaan tämä huomioon koulujen päätöspäivänä ja noudatetaan samoja sääntöjä kuin tähänkin saakka, sanoo komisario Jarno Saarinen Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen Ennalta estävä toiminnasta.

– Valvomme tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä tulevana koulujen päättäjäisviikonloppuna. Valvonnan painopistealueina ovat erityisesti nuorten mahdolliset kokoontumispaikat, kuten puistot, uimarannat sekä päiväkotien ja koulujen pihat.

Päihteiden rooli nuorten juhlinnassa on vähentynyt ja meno on yleisesti rauhoittunut. Sen takia myös häiriöt ja ylilyönnit ovat vuosien varrella vähentyneet. Poliisi toivoo kuitenkin, että vanhemmat sopivat yhteisistä pelisäännöistä lastensa ja nuortensa kanssa ennen iltaa. Vanhempien on hyvä olla illan mittaan lapsiinsa yhteydessä.

– Haluamme päättäjäisviikonlopun tehostetulla läsnäolollamme estää järjestyshäiriöitä, onnettomuuksia sekä nuorten joutumista rikosten uhriksi. Toimintamallina on puuttua alaikäisten päihteiden käyttöön tai muihin yleistä järjestystä tai turvallisuutta vaarantaviin tilanteisiin.

Nuorten alkoholin hallussapidosta voi seurata sakkoa. Asiasta ilmoitetaan sekä nuorten huoltajille että lastensuojeluviranomaisille. Alaikäisillä olevat alkoholijuomat otetaan poliisin haltuun ja hävitetään.

– Tässä kohtaa haluamme muistuttaa huoltajia, että poliisin yhteydenotto voi tulla myös tuntemattomasta puhelinnumerosta. Kannattaa siis aina vastata tuleviin puheluihin!

– Kehotamme nuoria pitämään huolta toisistaan ja hakemaan viipymättä apua, jos illan aikana kuitenkin sattuu jotain ikävää. Apua saa soittamalla hätänumeroon 112!