Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvolassa yksi uusi koronatartunta

Kymsoten alueella on todettu yhteensä 1 585 koronavirustartuntaa. Viimeisin varmistunut tartunta on todettu perjantaina 4.6. Sairaalahoidossa on yksi koronaviruspotilas.

THL:n mukaan Kymenlaaksossa on kaksi uutta koronatartuntaa, joista toinen Kouvolassa ja toinen Kotkassa. Ilmaantuvuus on 31,2. Tapauksia on ollut 51 viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Kymsoten alueella positiivisten näytteiden ja sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrän laskeminen on merkki hyvästä suunnasta. Viikolla 20 todettiin 43 ja viikolla 21 19 uutta koronavirustartuntaa. Näytteistä positiivisten osuus on 1 prosentti. Positiivisten näytteiden osuus on laskussa, toukokuussa luku on ollut käynyt lähellä 2 prosenttia. Suurin osa eli noin puolet tartunnoista tulee samasta taloudesta tai muulta lähipiiriltä.

Asukkailta edellytetään kuitenkin edelleen tarkkaavaisuutta ja tutuista turvatoimenpiteistä huolehtimista. Turvaväleistä, huolellisesta käsi- ja yskimishygieniasta sekä maskien käytöstä ei tule luopua.

Kymenlaaksossa ei ole todettu uutta Intian varianttia, mutta se on uhka, joka on otettava huomioon.

Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.