Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvolan kaupunki purkaa aikuisten harrastustoimintaan liittyvät rajoitukset

Kymenlaakson koronatilanne on kehittynyt viime viikkoina parempaan suuntaan. Kymenlaakso jatkaa kuitenkin vielä kiihtymisvaiheessa.

Koronakoordinaatioryhmän antamien suositusten mukaisesti Kouvolan kaupunki purkaa aikuisten ryhmäharrastustoimintaan liittyvät rajoitteet maanantaista 7.6. alkaen. Ryhmäharrastustoiminta kaupungin toimipisteissä on avoinna jatkossa kaikenikäisille myös sisätiloissa.

– Maskisuositus on alueellamme edelleen voimassa, muistuttaa turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén.

– Suosittelemme edelleen vahvasti maskin käyttöä kaikissa julkisissa sisätiloissa ja myös harrastuksissa aina kun se on mahdollista.

Kouvolassa julkiset palvelut ovat avoinna. Palveluissa suositellaan turvavälien noudattamista, maskin käyttöä ja hyvää käsihygieniaa.

Aluehallintoviraston määräämä voimassa oleva kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin on 15.6. asti Kymenlaaksossa 20 henkilöä. Aluehallintovirastosta odotetaan kuitenkin uutta päätöstä kokoontumisrajoituksista vielä tällä viikolla.

Kymenlaaksossa on edelleen yleinen etätyösuositus kaikissa niissä työtehtävissä, joissa etätyö on mahdollista.Matkustamista ulkomaille suositellaan vältettäväksi. Kotimaan matkailussa suositellaan harkintaa ja terveysturvallisuuden huomioimista, ja ravintoloiden aukioloon kohdistuu edelleen rajoituksia.

Koronarokotukset ovat varattavissa Kymenlaaksossa kaikille 30 vuotta täyttäneille. Ajan rokotukseen voivat varata myös 16 vuotta täyttäneet riskiryhmäläiset.

– Molempien rokotusten ottaminen on erittäin tärkeää, yksi ei vielä riitä, toteaa Franzén.

– Esimerkiksi kesämatkat kannattaa suunnitella niin, että ne eivät osu toisen rokotusajan kanssa päällekkäin.