Uusi kauppiaspariskunta uudistaa Myllykosken K-kaupat

Mathias Matsinen ja Heidi Valpio ottivat vetovastuun kesäkuun alussa.

– Meille tarjottiin kauppoja jo aiemminkin, mutta se oikea fiilis tuli Myllykoskella. Oli heti kotoinen olo, sanoo Mathias Matsinen.

Matsinen ja hänen puolisonsa Heidi Valpio pitivät nelisen vuotta K-Market Gammelbackaa Porvoossa.

– Porvoosta oli luonnollista siirtyä suurempaan kauppayksikköön. Myllykoski oli heti mielestämme miellyttävä paikka.

– Asumme maalla Loviisassa, joten emme ole mitään kaupunkilaisia. Koti säilyy kolmen lapsemme takia Loviisassa. 40 minuutin työmatka ei ole mahdoton ajella päivittäin.

Matsiselle Myllykoski on aikaisemmin tuttu jalkapallon kautta.

– Jos olisin asunut vähän lähempänä, olisin voinut pelata MYPAn A-junioreissa. Se ei kuitenkaan ollut mahdollista, kun olin koulussa Kotkassa. Ehkä nyt sitten ikämiehissä, jos aika jossain vaiheessa antaa myöten.

Yhteistyötä MYPAn kanssa hän on jo kauppiaan roolissa viritellyt.

– Liikunnan tukeminen on tärkeää ja siinä roolissa voimme olla yhteistä tulevaisuutta alueelle tekemässä.

Viimeinen kauppiaspäivä Porvoossa oli 15.5. Sen jälkeen Matsinen on ollut tiiviisti suunnittelemassa K-Supermarket Ruokamyllyn uudistamista.

– Heti ensimmäisenä kauppiaspäivänämme tiistaina tulivat remonttimiehet. Kauppaa avartuu ja kohtaamisjärjestys muuttuu. Lisäksi uusitaan valaistus ja vihannes- ja hedelmäpöydät. Suurin investointi alussa ovat sähköiset hinnannäytöt, jotka saadaan kaupalle loppukesästä. Uskon, että jo parin viikon päästä asiakas tulee houkuttelevaan, tähän päivään päivitettyyn ruokakauppaan.

Matsisen mukaan lähellä sijaitseva K-Market täydentää palveluja.

– Asiakaskunta on erilainen. Lähellä sijaitseva toinen kauppa mahdollistaa molempien tuotevalikoiman kehittämistä. Kun Ruokamyllyssä tehdään esimerkiksi täytettyjä patonkeja, tehdään niitä sen verran enemmän, että riittää marketin puolellekin.

Matsinen ja Valpio pitävät lähiruokaa tärkeänä ja sillä on jo pitkät perinteet Myllykosken K-kaupoissa.

– Yhteistyö jatkuu tuttujen yhteistyötahojen kanssa ja uusiakin etsitään. Etenkin tuoreen kalan osuutta on tarkoitus lisätä.

Oluen ystävänä Matsinen laajentaa myös oluiden tarjontaa. Erikoisjäätelöäkin on luvassa.

– Ruoka ja juoma on tuonut monelle meistä elämyksiä ja piristystä päivään korona-aikana ja etätöissä.

Uudet kauppiaat korostavat myös erihintaisia ruokakoreja.

– Valikoimassa on monen hintaisia tuotteita. Pidämme tärkeänä, että kauppiaalla on myös mahdollisuus vaikuttaa tuotevalikoimaan. Asiakas arvostaa laatua ja hintaa – palvelusta tinkimättä.

Kauppiaspariskunnalla on varsin selkeä vastuunjako. Turvallisuustehtävissä ennen kauppiasuraa toiminut Mathias vastaa henkilöstöstä, kaupan arjen rutiineista ja kehittämisestä. Heidin tehtäväkenttään kuuluvat talous ja tekniikka. Hän ottaa vastuuta myös K-marketistä.

– Vastuuta on tarkoitus jakaa myös Ruokamyllyn puolella. Entisestä työpaikasta mukaamme tuli Ruokamyllyn myymäläpäälliköksi Jarkko Hokka. Kiitän myös Rolf ja Merja Suomalaista heidän tekemästään työstä ja osaavaa henkilökuntaa, jota on kaupoissa yhteensä 23, kertoo Matsinen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka