Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymenlaaksossa haetaan vapaaehtoisia koronarokotusten avustamistehtäviin kesän ajaksi

Suomen Punainen Risti hakee vapaaehtoisia avustamaan koronarokotuksissa Kymenlaaksossa kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote on pyytänyt Punaisen Ristiltä apua rokotuskampanjaan.

Punaisen Ristin vapaaehtoisten tehtävänä on esimerkiksi opastaa ja neuvoa asiakkaita löytämään oikeaan paikkaan sekä huolehtia, että asiakkaat noudattavat turvavälejä sekä käyttävät käsidesiä ja maskia. Tehtäviin kuuluu myös rokotettujen tarkkailu rokotteen saamisen jälkeen mahdollisten reaktioiden varalta. Vapaaehtoiset rokotusavustajat ovat paikalla arkipäivisin ja työskentelevät neljän tunnin vuoroissa. Vapaaehtoiset perehdytetään tehtävään ja he voivat valita itselleen sopivat avustusvuorot.

Rokotuspisteet, joihin vapaaehtoisia tarvitaan ovat Kauppakeskus Hansa Kouvolassa 21.6. alkaen, Kauppakeskus Pasaati Kotkassa 15.6. alkaen sekä Karhulan keskustan liiketila Karhulantiellä 15.6. alkaen. Kaikkiin kolmeen rokotuspisteeseen tarvitaan rokotusavustajia ainakin 15.8. saakka. Aikatauluihin voi tulla muutoksia.

− Koronarokotuksissa avustaminen tarjoaa tilaisuuden olla mukana edistämässä koronan taltuttamista ja yhteistä hyvinvointia. Tässä on myös uusi tapa tulla mukaan Punaisen Ristin toimintaan. Kannustamme kaikkia kiinnostuneita osallistumaan perehdytykseen, jonka jälkeen kukin voi tehdä lopullisen päätöksen vapaaehtoiseksi lähtemisestä, kertoo SPR Kaakkois-Suomen piirin terveydenhuollon suunnittelija Jenni Ojala.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/11371