Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuntavaalit 2021: Kouvolassa äänestänyt ennakkoon 5201

Kuntavaalien ennakkoäänestys Kouvolassa on lähtenyt mukavasti käyntiin. Kolmen päivän aikana 5201 kouvolalaista on käyttänyt äänioikeuttaan. Äänestysaktiivisuus on 7,6 prosenttia perjantain jälkeen.

Ensimmäistä kertaa järjestettyä drive-in -äänestystä Jäähallin edessä on ensimmäisten kahden päivän aikana käyttänyt 204 äänestäjää. Kaupungintalon pysäköintihallin walk-in-äänestyksessä on annettu 239 ääntä. Ulkoäänestyspaikoilla halutaan varmistaa turvallinen äänestäminen. Ulkoäänestyspaikkaa on käytettävä, mikäli tartuntatautilääkäri on määrännyt äänestäjän karanteeniin – sisätiloissa äänestäminen on tällöin kielletty.

Keskusvaalilautakunnan sihteeri Päivi Sandås korostaa, että drive-in-äänestyspaikalla ei voi äänestää jalkaisin turvallisuussyistä.

– Kävelijöiden äänestyspaikka on kaupungintalon pysäköintihallissa, hän muistuttaa.

Autosta äänestämistä sujuvoittaa, että ilmoitus äänioikeudesta on mukana, sillä Jäähallin äänestyspisteessä ei ole tietokoneita.

Kuntavaalien ennakkoäänestys jatkuu 8.6. asti. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 13.6.

Etenkin näin korona aikana tulee kiinnittää huomiota turvalliseen äänestämiseen. Ennakkoäänestys jakautuu kolmelle viikolle, joten äänestysaikaa on runsaasti. Äänestämällä ennakkoon välttää varsinaisen äänestyspäivän ruuhkat.

Myös äänestysbussi on aloittanut kierroksensa. Kaupungin reuna-alueilla äänestää voi myös bussissa. Alueilla kiertää äänestysbussi 27.5.–6.6. kymmenen päivän ajan.