Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ikääntyneiden kohtaamispaikka Sarastus avaa ovensa kesäkuun alussa Inkeroisissa

Ikääntyneiden kohtaamispaikat ovat olleet koronaviruksen vuoksi kiinni joulukuun alusta alkaen, ja moni on jo toivonut kohtaamispaikkojen uudelleen avautumista. Toiveeseen vastataan ensimmäisenä Kouvolassa, jossa Ikäasema aloittaa taas toimintansa kesäkuun alusta alkaen.

Inkeroisissa toimiva kohtaamispaikka Sarastus avaa myös ovensa kesäkuussa. Sarastus avataan 2.6. ja on avoinna kolmena päivänä viikossa. Sarastus on auki koko kesän, sillä vaikean vuoden jälkeen ikääntyneille halutaan tarjota turvallinen tapa tavata muita ihmisiä ja lievittää yksinäisyyttä. Kohtaamispaikoille tullaan omalla vastuulla, mutta vierailua tuetaan huomioimalla ajankohtaiset rajoitukset ja suositukset.

Muiden kohtaamispaikkojen avaamisesta tiedotetaan erikseen. Kohtaamispaikkojen tiedot löytyvät Kymsoten verkkosivuilta ikääntyneiden palveluista.

Kohtaamispaikoilla noudatetaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän ja Kymsoten suosituksia ja linjauksia. Kerrallaan voi kokoontua 20 henkilöä turvavälejä ja vahvaa maskisuositusta noudattaen. Lisäksi henkilökunta käyttää aina maskia. Kohtaamispaikoilla asioidaan terveenä ja hyvästä käsihygieniasta tulee huolehtia. Alueellisia suosituksia seurataan ja noudatetaan, ja tarvittaessa toiminta suljetaan.