Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pikkusuolla ajetaan jokamiehenluokkaa ilman yleisöä – Tilausta kilpailuille on kevään aikana ollut

Anjalankosken Urheiluautoilijat järjestävät lauantaina Pikkusuon moottoriradalla kansallisen jokamiehenluokan autokilpailun. Perinteinen Inkeroisten Maastoajo kilpaillaan tänä vuonna ilman yleisöä.

– Jokamiehenluokka on ehdottomasti yleisöön menevä autourheilulaji. Valitettavasti AVI:n määräykset ovat sellaiset, että yleisön päästäminen kilpailupaikalle ei ole mahdollista, kilpailunjohtaja Harri Sihvola kertoo.

Ilman yleisöä ajettava kilpailu tuo myös taloudellisen haasteen järjestävälle seuralle.

– Kilpailun järjestämisen kulut ovat lähes samat oli yleisöä tai ei. Toivoa sopii, että kilpailijoita ilmoittautuu runsain joukoin mukaan.

Järjestäjät pitävät kilpailun järjestämistä tärkeänä vaikka taloudellinen riski piilee.

– Kyllähän harrastajien on päästävä harrastamaan. Viime vuonna moni kilpailija piti välivuoden. Toista vuotta eivät läheskään kaikki halua enää pitää. Tilausta kilpailuille on kevään aikana ollut.

Viime vuonna moni kilpailija piti välivuoden.

Kilpailun siirtäminen ei myöskään tullut kysymykseen. Kilpailut on anottu AKK:n kilpailukalenteriin jo yli vuotta aiemmin.

– Eipä vapaita viikonloppuja kilpailukaudelle löydy. Aina ajetaan jossain päin lähialuetta tai sitten on arvokisoja. Päällekkäisten kilpailuiden järjestäminen ei ole kovinkaan viisasta. Osallistujamäärät kärsivät pienimmissä kilpailuissa.

Kilpailun järjestäjät toivovat, että ihmiset kunnioittavat viranomaisten määräyksiä. Alueelle pääsevät vain kilpailuun kilpailijat, heidän huoltajansa ja nimetyt toimitsijat. Rata-alueella suoritetaan jatkuvaa järjestyksenvalvontaa.

– Mikäli rajoitukset kesän myötä helpottavat, niin yleisöllä on mahdollisuus nauttia autourheilusta paikkakunnalla runsain mitoin. Syyskuussa järjestetään Pikkusuolla ensimmäisen kerran crosskart -kilpailu. Lokakuussa ajetaan Järvi-Anjalassa SM-rallisprinttiä ja Pikkusuolla toistamiseen jokamiehenluokkaa.

Lauantain kilpailussa on mukana kuusi eri luokkaa. Kilpailun aloittavat EVK ja tuuppareiden luokat. Tauon jälkeen vuoroon päästetään yleinen luokka. Päivän päättää kolme limittäin ajettavaa luokkaa. Vauhtiin päästetään nuoret, naiset ja seniorit.

Kilpailun kulkua voi seurata online-tulospalvelusta osoitteesta www.jokkis.net.