Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Kouvolassa yksi uusi koronatartunta tiistaina

Kymsote tiedotti tiistaina yhdestä uudesta koronatartunnasta. Sairaalahoidossa on kolme koronaviruspotilasta. Ajalla 10.5.–17.5. näytteitä on tutkittu 1910​​​​.​

THL:n mukaan uusia tartuntoja kirjattiin kolme, joista yksi Kouvolassa, Kotkassa ja Pyhtäällä. Ilmaantuvuus Kymenlaaksossa on 38,6, kun se edellisellä 14 vuorokauden jaksolla oli 26,33.

Covid tarttuu tällä hetkellä erityisen herkästi, koska käytännössä kaikki uudet tartunnat ovat todennäköisesti ns. brittivarianttia. Tartuntamahdollisuus on lyhyissäkin kontakteissa sisällä, mutta myös ulkona, jos turvaohjeita ei noudateta. Tuoreista tartunnoista suuri osa on nyt keski-ikäisten 40-60-vuotiaiden ikäryhmässä. Tartuntoja on etenkin Kouvolassa ja Kotkassa. Viikonlopun 15.–16.5. tartunnoista ja altistumisista suuri osa on aiemmin tunnistettujen tartuntaketjujen jatkotartuntoja.

Perheestä tai muusta lähipiiristä saatujen tartuntojen määrä on laskenut. Kokoontumiset niin baareihin kuin yksityisiin tiloihin ovat tartuntariski. Tartuntoja on saatu myös työpaikoilta, joissa koronasuojaohjeita on syytä noudattaa erityisen tarkasti. Rokotukset etenevät nyt Kymenlaaksossa ripeästi, mutta yleisiä koronasuojaohjeita – suojavälejä, käsihygieniaa, maskien pitoa ja etätyön suosimista – tulee noudattaa vielä pitkään.

Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.