Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ajanvietettä lapsille ja helpotusta vanhempien kesäjärjestelyihin – Anjalankosken seurakunnan lasten kesäleiripäiville ehtii vielä tänään ilmoittautua

Kouvolan seurakuntien kesä on täynnä toimintaa lapsille. Kesäkuukausina järjestetään muun muassa kesäkerhoja, leirejä ja ohjattua toimintaa leikkipuistoissa. Tarjolla on kivaa ajanvietettä lapsille ja samalla helpotusta vanhempien kesäjärjestelyihin. Joidenkin kerhojen ja leirien osalta ilmoittautuminen on jo päättynyt, mutta vapaita paikkoja voi tiedustella seurakunnista.

Anjalankosken seurakunnan lasten kesäleiripäivät vuosina 2013–2016 syntyneille lapsille järjestetään Anjalan seurakuntakodilla ja Myllykosken kirkolla 7.–11.6. ja 14.–18.6. Ilmoittautuminen päättyy 16.5.

– Päivän ohjelmaan sisältyy leikkiä, pelejä, askartelua, ulkoilua ja hartaus. Ohjaajina toimivat lastenohjaajat ja mahdollisesti myös isoset, kertoo varhaiskasvatuksen tiimin vetäjä Eveliina Huuskonen.

Koululaisten kesäleiri pidetään 3.–5. elokuuta Puhjonrannan leirikeskuksessa. Leirillä on monipuolista ohjelmaa: pelejä, leikkejä, raamattutuokioita ja uimista.

Elimäki–Koria-alueen varhaiskasvatuksen toimijat Elimäen seurakunta, MLL, perhekeskus ja avoin varhaiskasvatus järjestävät vapaamuotoista ulkoilutoimintaa perheille koko kesän ajan 3.6.–5.8. Toimintaa on aamupäivällä maanantaisin Elimäellä kirkkopuiston leikkipaikalla ja torstaisin Korialla Hiivurin leikkipuistossa. Jokaisella järjestävällä taholla on omat vastuuvuoronsa.

– Suunnitelmissamme on järjestää puistoissa ainakin pienimuotoista askartelua, tehtäviä ja leikkivarjo, kertoo Elimäen seurakunnan lastenohjaaja Marika Lohman-Mettälä.

Päiväkerhojen syyskausi alkaa elokuussa. Elimäen seurakuntien kerhoilmoittautuminen oli avoinna 14.5. saakka ja Anjalankosken seurakunnan 16.5. saakka. Vapaita kerhopaikkoja voi tiedustella, myös kesken kauden suoraan kerhopaikoista. Kerhoihin voidaan ottaa lisää lapsia, jos ryhmissä on tilaa.

Päiväkerhot ovat 3–6-vuotiaille lapsille tarkoitettua maksutonta varhaiskasvatusta. Kerhoissa leikitään, lauletaan, askarrellaan ja kuunnellaan satuja sekä tutustutaan kirkkovuoteen ja Raamatun kertomuksiin.

Kaikki lasten kesätoiminta Kouvolan seurakunnissa löytyy sivustolta kouvolanseurakunnat.fi/lapset - kesätoimintaa