Myllypuron luontopolku on kunnostettu lähes liiankin hyväkulkuiseksi

Myllypuron luontopolku on kunnostettu viime syksynä. Se on helppokulkuinen. Sani-koiralle vanha polku oli selvästi mielenkiintoisempi, mutta eiköhän hajuja tämän uusitun polun varteenkin ala kertyä. Stiina Kokkonen

Stiina Kokkonen

Luontopoluilla on riittänyt kävijöitä viimeisen vuoden ajan. Kouvolan kaupungin ylläpitämiä luontopolkuja on ympäri Kouvolaa lähellä taajamia, mutta erähenkisempiäkin polkuja löytyy.

Osa luontopoluista meni huonoon kuntoon kovassa käytössä viime vuonna. Esimerkiksi Myllypuron luontopolun "sillat" ehtivät kulua lähes vaarallisiksi. Syksyllä luontopolku kunnostettiin ja nyt se on niin hyväkulkuinen, että metsässä voi ajella helposti polkupyörälläkin. Juurakoista ei ole enää kuin muisto.

Juuri nyt metsä kukkii valkoisenaan valkovuokkoja. Sinisiä lehtoimiköitäkin on paljon. Pienen sateen jälkeen ei ole edes siitepölyä eikä vielä hyttysetkään inise. Myllypurossa on mukavasti vettä, joten pato lorisee iloisesti. Ja tietysti linnut laulavat.

Entisen luontopolun tunnelmaakin on tarjolla, kun lähtee kulkemaan vähän alkuun hiekotettua polkua. Koirat tykkäävät enemmän tästä lenkistä, mutta näin loppukeväästä ja syksyllä se on märkä. Ja siinä osassa on sitten puita kaatunut ja juurakoitakin sopivasti, joten jalan on hyvä nousta. Tämän "vanhan" osan kanssa lenkistä saa pyöreän, ettei tarvitse uutta polkua kulkea edestakaisin, jos ei ole ajoittanut luontopolkua isomman lenkin osaksi.

Kouvolassa on ainakin 12 luontopolkua ja 14 luonnonsuojelualuetta.

Luontopolut ovat Heisanharju Huhdasjärven kylässä, Huikeinlenkki Lappajärven maastoissa, Kalalampi Lehtomäessä, Niivermäki Kuusankoskella Veturin vieressä, Pappikallio Kouvolassa, Pioneerimetsä Korialla, Alakylän luontopolku, Myllypuro Kiehuvassa, Kammarmäki Saaramaalla, Känkkärä Anjalassa, Kirkkovuori Anjalassa ja uutena Kymijoen ulkoilureitti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka