4H-yhdistykset yhteen – Lannoitesäkkikeräyksellä ja päiväleiritoiminnalla aloitetaan

Pohjois-Kymen toiminta on lakkautettu ja yhdistys on sulautunut virallisesti Ampun 4H-yhdistykseen. Ampun toiminta-alueeseen on kuulunut Orimattila, Myrskylä, Pukkila ja Lapinjärvi, mutta nyt yhdistysten yhdistymisen myötä toiminta-alue laajenee Kouvolaan ja Iittiin.

Joitakin toimintoja on jo tehty. Pohjois-Kymen alueen 4H-yrittäjiä Ampun 4H-yhdistys on luotsannut syksystä 2020 saakka ja uusia 4H-yrittäjiä koulutetaan seudulle kevään aikana.

– Olemme olleet mukana Iitin kesätyöillassa kertomassa nuorten työllistymisvaihtoehdoista 4H:n kautta. Tulevana kesänä järjestämme Kouvolassa ja Iitissä Reilu Teko -lannoitesäkkikeräyksen Anjalan, Elimäen, Valkealan ja Iitin keräyspisteillä. Myös ensimmäiset kesän päiväleirit toteutetaan Onnenkavion kotieläinpihalla 4H-yrittäjien vetämänä, kertoo vs. toiminnanjohtaja Mari Sarikka.

Ampulla on vuosien kokemus tuloksellisesta toiminnasta.

– Olemme toteuttaneet laadukasta lasten ja nuorten harrastustoimintaa kerhojen ja leiripäivien muodossa sekä tehneet merkittävää nuorten työelämä- ja yrittäjyyskasvatusta. Yhdistyksessä on vahva osaaminen erilaisista hankkeista ja niiden kautta toimintaa on kehitetty vahvassa yhteistyössä kuntien nuorisotoimien kanssa, kertoo Mari Sarikka.

Kouluyhteistyö on ollut laajaa. Esimerkiksi Orimattilan kaupungin kanssa on ollut palvelusopimus iltapäivätoiminnan tuottamisesta kolmelle koululle.

– Yhdistyksen talous on vakaa ja vahvuutena on yhdistyksessä työskentelevät päätoimiset toimihenkilöt. Tällä hetkellä yhdistyksessä työskentelee toiminnanjohtajan lisäksi kokopäiväisesti toiminnanohjaaja, nuoriso-ohjaaja sekä hankkeen projektijohtaja. Lisäksi iltapäivätoiminnassa työskentelee viisi iltapäivätoiminnan ohjaajaa.

Ampun 4H työllistää vuosittain useita nuoria kerho- ja leiritoimintojen ohjaukseen sekä 4H-yrittäjiä Orimattilan Aurinkomajan kesäkahvilaan. Lisäksi yhdistys pyörittää mehuasemaa Artjärvellä, toteuttaa muun muassa metsäpäiviä ja lannoitesäkkikeräystä.

4H on Suomen suurimpia nuorisojärjestöjä, jonka toiminta on vuosien mittaan uudistunut ja kehittynyt myönteisesti.

– Toimimme sen puolesta, ettei yksikään lapsi tai nuori jäisi syrjään yhteiskunnasta. Parhaat tulokset saadaan, kun lasten ja nuorten asioita edistetään yhdessä kunnan kanssa. Ampulla on resursseja ja vahvaa tahtoa lähteä kehittämään koko 4H-toimintaa Pohjois-Kymen ja Iitin alueilla, sanoo Mari Sarikka.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka