Keskiviikon kuntorasteilla näkyy teemana Keskilaakso-lehden 90-vuotisjuhlavuosi – Kesäistä säätäkin on luvassa

90-vuotisjuhlaradan väyläsuunnistushahmotelma on tämännäköinen. Kuvituskuva

Ilkka Kujala

Huomenna keskiviikkona 12.5. Keskilaakso-Rastit käydään 90-vuotistaivaltaan viettävän eteläisen Kouvolan paikallislehden juhlarasteina.

– Korona-ajassa varsinaiset juhlallisuudet siirtyvät myöhemmäksi. Osanottajien kesken arvotaan lahjakortteja, ja juttua toki rasteista tehdään. Juhlavammin suunnistetaan 14. heinäkuuta, kun järjestetään kuntosuunnistusten perustajan Seppo Büttin muistorastit, kertoo päätoimittaja Stiina Kokkonen.

Keskilaakso-Rastien lähtöpaikka on 12.5. Huovilantien varressa Inkeroisissa, jonne ratamestarit Jarno ja Susanna Kiintola ovat loihtineet 90-teeman pituiset radat: F-rata 9,0 km, A-rata 5,90 km, B-rata 3,90 km, C1-rata 1,90 km ja C2-rata 1,90 km.

– Tämän päälle on 90-vuotisjuhlarata, joka toteutetaan väyläsuunnistuksena ja se on pituudeltaan 3,90 kilometriä. Väyläsuunnistuksessa on kartasta nähtävissä ainoastaan noin 100 metrin levyinen kaistale, ja muu on valkeaa blankoa. Reitti muodostaa 90-kuvion, selvittää Jarno Kiintola.

Korona-ajan poikkeusolorajoitukset huomioidaan Keskilaakso-Rasteilla. Tarjolla on suunnistajille karttoja kello 16.30 lähtien.

Keskilaakso-Rastien (aiemmin Anjalankosken Sanomien kuntosuunnistukset eli AS-kuntosuunnistukset) avaustapahtuma oli 26.4.1978.

Kyseessä ovat Suomen toiseksi vanhimmat sanomalehden tukemat iltarastit, joita ovat järjestelemässä Keskilaakso-lehden ohella Inkeroisten Terho ja Kouvolan Suunnistajat.

Kuntosuunnistusten järjestelytehtävissä pitkään muk.ana ollut Jukka Sakki kertoo, että Keskilaakso-Rasteilla on kirjattu tähän mennessä noin 111 500 suoritusta.

– 100 000 suoritusta tuli täyteen 31.5.2017. Sadastuhannes suunnistaja oli Timo Vanhalakka, muistelee Sakki.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka