Kymijokiviesti juostaan vuoden tauon jälkeen – Kilpajoukkueiden lisäksi mukana on kaveri- ja työporukoita

Kymijokiviestin lähtö 2019. Stiina Kokkonen

Yhdeksäs Kymijokiviesti juostaan jälleen vuoden tauon jälkeen koronarajoitteiden hellittäessä tänä vuonna lauantaina 12.6. Viesti kulkee tutusti pitkin Kymijoen vartta lähtien edellisen kerran tapaan Kotkaan Merikeskus Vellamon pihalta päätyen maaliin Kouvolan vanhalle torille.

Kymijokiviesti on 9-osuuksinen juoksutapahtuma. Osallistua voi joko joukkueena viestiin tai vaihtoehtoisesti soolosarjaan. Viestissä sama henkilö voi juosta yhden tai useamman osuuden. Osuudet ovat pituudeltaan väliltä 2–11 kilometriä. Reitti myötäilee tapahtuman nimen mukaisesti upeaa kymenlaaksolaista maisemaa halkovaa Kymijokea.

– Mukana tapahtumassa on tänäkin vuonna niin kaveri- ja työporukoita sekä tietenkin muutamia kovia kilpatason porukoita. Kymijokiviesti sopii hyvin erittäin hyvin kaikille, vaikka kokonaismatka 66 kilometriä saattaakin kuulostaa ensi istumalta kovalta, koostuu viestin osuuksista, joista lyhimmät ovat 2 kilometrin pitkiä, kertoo tapahtuman vastaava Jarno Kiintola.

– Myös naisten viesti on mukana neljättä kertaa, ja tuntuu, että sille puolelle tulee jatkossakin lisää pöhinää.

Soolosarjaan on ilmoittautunut jo tässä vaiheessa kolme juoksijaa.

Kymenlaakson Liikunnan toteuttama viesti vakiinnuttanut paikkansa alkukesän juoksukalenterissa. Tuttuja kasvoja nähdään reitillä vuodesta toiseen, mutta pikku hiljaa joukkueita tulee myös kauempaa, kun koronan vuoksi juoksutapahtumia ollut normaalia vähemmän.

– On hienoa nähdä, että tapahtuma kiinnostaa ja innostaa aina uusia juoksijoita mukaan. Paikallisesti viesti tiedetään ja tunnetaan, mutta on tosiaan hienoa, että joukkueita saadaan mukaan myös maakuntamme ulkopuolelta, kommentoi toiminnanjohtaja Tommi Lehtinen KymLiltä.

Tapahtuma tulee huomioimaan koronaturvallisuuden monella tapaa. Vaihtopaikoille kokoontumisia rajoitetaan, kasvomaskeja käytetään muissa hetkissä kuin juostessa käytetään, ennestään tuttuja gps-seurantalaitteita ei jaeta enää vaihdettavaksi kädestä käteen ja ajanottojärjestelmän emit-kapulat vaihtuvat uusiin järjestelmiin, jotta samaan tuotteeseen koskemiset vähenevät jne.

– Ulkoilmassa, turvaväleillä ja muilla ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä pystymme toteuttamaan Kymijokiviestin tapahtumaturvallisesti, Jarno Kiintola toteaa.

Tarkemmat ohjeet, reittikartan, alustavan aikataulun löydät Kymijokiviestin kotisivuilta osoitteesta www.kymijokiviesti.fi.

Kommentoi