Kouvolan kulttuuripalkinto Sirkus Bravuurille – Viime vuoden palkinnon saajalla Ahvion soittokunnalla on ollut vain yksi esiintyminen koko vuonna

Sirkus Bravuuri vastaanotti vuoden 2021 Kouvolan kulttuuripalkinnon perjantaina. Stiina Kokkonen

Sirkus Bravuuri on Kouvolan vuoden 2021 kulttuuripalkinnon saaja. 2000 euron palkinnon vastaanotti Maria Hyytiäinen perjantaina. Kiitospuheessaan hän omisti palkinnon isälleen Konsta Nakoville, joka perusti sirkuksen 27 vuotta sitten Kuusankoskelle.

– Otamme palkinnon vastaan nöyränä. Mahtavaa, että sirkustaide saa vihdoinkin arvostusta ja huomiota kultuuritoimen kentällä Kouvolassa.

Hänen unelmansa on, että Kouvolaan nousisi sirkuskeskus.

Palkinnon julkistaja liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja, kulttuuripalkinto-työryhmän puheenjohtaja Sinikka Rouvari kertoi, että ehdotuksia tuli yhteensä 64.

– Sirkus Bravuuri on useamman vuoden ajan kuulunut kärkisijoille palkintoehdokkaiden joukossa.

– Valinta tehtiin 17.3. Onnistunut valinta, voittihan Bravuuri myös Talent Suomi -kilpailun.

Perusteluina Rouvari kertoi, että sirkus laajentaa kulttuuripalkinnon saajien joukkoa. Palkinto tukee ja kannustaa myös lasten ja nuorten harrastusta. Sirkus on myös hyvin vaativa laji.

Kulttuuripalkintojuhlassa puhui myös viime vuoden kulttuuripalkinnon Ahvion soittokunnan puheenjohtaja Minna Peltola.

– Vuosi on ollut poikkeuksellinen. Sen voisi kiteyttää muutamalla sanalla: peruuntuneet esiintymiset, pitkät harjoitustauot ja odottelu. Koko vuonna oli vain yksi esiintyminen, kulttuuripalkinnon jakotilaisuudessa elokuussa. Elokuvateemaista yhteiskonserttia olemme siirtäneet jo kaksi kertaa. Harjoituskertoja on ollut vain 22, kun niitä normaalisti on 40. Tällä hetkelläkin olemme tauolla.

Hän muistutti, että kulttuurilla on suuri merkitys hyvinvointiin. Peltola toivoo, että kulttuurin tukeminen nähtäisiin satsauksena kuntalaisten hyvinvointiin.

– Toivottavasti pääsemme pian rakkaiden kultuuriharrastusten pariin. Koronapandemia kuitenkin muuttaa kulttuuriharrastamista. Todennäköistä on, että striimaukset ja digipalvelut tulevat jäädäkseen, mutta esiintyjän ja yhteisön kohtaamista myös tarvitaan.

Kommentoi