Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Reilu teko -säkkikeräys käynnistyy kesäkuussa Elimäellä ja Muhniemellä

Viljelijät voivat jälleen kesäkuussa viedä lannoite- ja siemensäkkejä keräykseen. Keräys toteutetaan Kouvolassa ja Iitissä siten, että viljelijät tuovat tyhjät muovisäkit Ampun 4H-yhdistyksen organisoimiin keräyspisteisiin. Lajittelun ja pakkaamisen hoitavat paikalliset 4H-nuoret, Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä kierrätykseen.

Viljelijöille säkkien jättäminen keräykseen on maksutonta. Säkkejä kerätään alueella 1.- 30.6. Keräykseen kelpaavat muoviset säkit. Lannoitesäkit: Yaran lannoitteiden suur- ja piensäkit, lannoitelavojen suojahuput, Lantmännen Agron luomulannoitesäkit ja A-Rehun lannoitesäkit.

Siemensuursäkit: Hankkijan siemensuursäkit, Lantmännen Agron siemensuursäkit, Tilasiemenen siemensuursäkit ja Peltosiemenen siemensuursäkit.

Rehusuur- ja piensäkit: Hankkijan rehusuur- ja piensäkit, Lantmännen Agron rehusuur- ja piensäkit ja A-Rehun rehusuur- ja piensäkit

Muiden toimijoiden säkkejä ei keräyspisteissä voida vastaanottaa, koska he eivät osallistu keräyksen kustannuksiin. Pakkausohjeet löytyvät osoitteesta www.4h.fi/reiluteko.

Keräyspaikat: Anjala, Muhniemi: Korventie 703 / opaste tien vieressä, puh. 0400 852 514 / Kyösti.

Elimäki, Villikkala: Pakintie /hiekkakuoppa, puh. 044 976 3713 / Konsta

Viljelijöiden myönteinen suhtautuminen ympäristöä säästävään Reilu Teko -keräykseen takaa sen, että useampi kuin joka toinen lannoite- ja siemensäkki palautuu muoviteollisuuden raaka-aineeksi tai muuten turvallisesti kiertoon. Kerätty määrä ylittää reilusti valtioneuvoston pakkauspäätöksessä olevan 16 prosentin tavoitteen.

Ampun 4H-yhdistys työllistää useita nuoria hoitamaan säkkien keräyspisteitä. Säkkikeräys järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1975. Näinä vuosikymmeninä on muovisia säkkejä saatu talteen yli 37 miljoonaa kiloa ja työllistetty tuhansia nuoria koko Suomessa.

Säkkikeräyksen suojelija on maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu 2 Kallio. Keräyksen alueella järjestää Ampun 4H-yhdistys yhteistyössä Suomen 4H-liiton, Yara Suomen ja Finlands svenska 4H:n kanssa. Keräyksen päärahoittaja on Yara Suomi Oy. Rahoitukseen osallistuvat myös Hankkija, Lantmännenagro, Lantmännen Feed, Raisioagro,Tilasiemen Oy ja Lassila & Tikanoja.