Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielenkiintoinen valtuusto maanantaina: Vesa Toikka vai Veikko Niemi sivistysjohtajaksi, onko Kouvolassa jatkossa päätoiminen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, annetaanko Anni Villikalle ero luottamustehtävistä puolueen vaihdon takia?

Maanantaina on luvassa kaupunginvaltuustossa pitkä kokous ja paljon puhetta. Sen takaa lähestyvät kuntavaalit. Toki asialistakin on mielenkiintoinen.

Ensimmäisena asiana on sivistysjohtajan valinta. Liikunta- ja kulttuurijohtaja Vesa Toikka ja kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemi täyttävät viran kelpoisuusvaatimukset. Työryhmä esitti Toikkaa. Kaupunginhallitus päättyi äänestyksen jälkeen myös Toikkaan, joten hallitus esittää virkaan Vesa Toikkaa.

Hallintosäännön hyväksyminen on laaja kokonaisuus, mutta suurin keskustelu on käyty kaupunginhallituksen puheenjohtajan kokopäiväisyydestä. Kaupunginhallituksen esitys on, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja voi hoitaa tehtäväänsä päätoimisesti, mikä kestää koko kaupunginhallituksen toimikauden. Päätoimisen kaupunginhallituksen puheenjohtajan palkkio on 5100 euroa kuukaudessa. Osa-aikaisuudessa palkkio on 2550 euroa. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja voi hoitaa tehtävää osa-aikaisesti.

Viimeisenä valtuuston asialistalla, mutta ei vähäisimpänä, on eron myöntäminen luottamustehtävästä sekä maaseutulautakunnan ja teknisen lautakunnan täydentäminen. Kaupunginhallituksen esitys on, että Anni Villikalle ei myönnetä eroa maaseutulautakunnan eikä teknisen lautakunnan varajäsenyydestä. Villikka on valittu sitoutumattomana keskustalaisena luottamustehtäviin ja kesäkuun kuntavaaleissa hän on perussuomalaisten ehdokkaana.