Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vappua kannattaa juhlia maltilla – Yli kuuden hengen kokoontumiset on Kouvolassa edelleen kielletty

Vappua on tänä vuonna syytä juhlia pienellä porukalla ja turvavälit muistaen. Isoja bileitä ja kokoontumisia pitää välttää, niin nuorten kuin aikuistenkin.

– Vappu on ajankohta, jolloin nuoret lähtevät monesti liikenteeseen isommallakin porukalla. Olisikin hyvä, että vanhemmat muistuttaisivat nuoria siitä, että kokoontumisia lähietäisyyksillä pitää välttää. Myös kotiintuloajoista on syytä sopia etukäteen ja pitää niistä kiinni. Vanhempien on hyvä myös olla tietoisia siitä, missä lapset vapun viettävät, Kouvolan kaupungin nuorisopalvelujen koordinaattori Virpi Nokkala sanoo.

Yli kuuden hengen kokoontumiset on Kouvolassa edelleen kielletty. Aluehallintoviraston asettama yleisötilaisuuksien ja yleisien kokoontumisien kokoontumisrajoitus on voimassa 16.5. asti.

Kaupungilla vapunaaton menoa seuraavat Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut, jotka jalkautuvat eri puolille Kouvolaa kahdeksan partion voimin. Nuorille tarjolla on keskusteluseuraa, turvallista läsnäoloa ja ohjausta.

– Tärkein tehtävämme on olla nuorille läsnä, tukea ja auttaa heitä tarvittaessa. Usein jo pelkkä turvallisten aikuisten läsnäolo rauhoittaa ilmapiiriä, ennaltaehkäisee tekoja tai uhkaavia tilanteita. Ohjeistamme myös turvaväleistä ja käsihygieniasta, Nokkala kertoo.

Päihteiden käytöstä ja muusta häiriökäyttäytymisestä ilmoitetaan poliisin ohjeiden mukaan hätänumeroon.

Kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén toivoo, että vappumieltä löytyy myös poikkeuksellisena keväänä, mutta rajoitukset huomioiden.

– Toivon, että ihmiset juhlistavat vappua, mutta pienellä porukalla, perhepiirissä tai muutaman kaverin kanssa. Nyt pitää vielä olla varovainen. Pyritään nyt pitämään tartuntojen määrä laskussa, jotta päästäisiin nauttimaan kesästä mahdollisimman vähillä rajoituksilla, Franzén sanoo.

Vaihtoehtoja kaupungilla hengaamiselle tuovat virtuaaliset musiikkitapahtumat.Legendaarinen Vappugospel tekee paluun Kouvolaan. Tapahtuma löytyy omalta YouTube-kanavaltaan ja alkaa klo 16.30. Vappugospelin avaa kaupunginjohtaja Marita Toikka. Esiintymässä on valtakunnallisesti tunnettuja, kouvolalaislähtöisiä gospelmusiikin nimiä, kuten Pekka Laukkarinen ja Miika Johannes, sekä paikallisia kykyjä, kuten muun muassa seurakunnan nuorten bändejä, valkealalaislähtöinen Pietari Savolainen ja Rock Academysta tuttu Late Noir Theater. Musiikin lomassa kuullaan myös nuorten haastatteluja.