Kouvolan kaupunki purkaa lisää koronarajoituksia – painopiste lapsissa ja nuorissa

Kouvolan kaupungin valmiusryhmä teki tänään lisää päätöksiä koronarajoitusten purkamisesta. Purkamisessa keskitytään aluksi lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rajoitusten helpottamiseen. Kaupunki noudattaa koronakoordinaatioryhmän 21.4. koko Kymenlaaksoon antamia suosituksia.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa avataan seuraavasti: 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien ulkona tapahtuva ryhmäharrastustoiminta on mahdollista ilman ryhmäkoon rajoitusta siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä. 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta on mahdollista sisällä ja ulkona ilman ryhmäkoon rajoitusta siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä.

Aikuisten (2002 syntyneet ja vanhemmat) ryhmäharrastustoiminta on edelleen keskeytetty kokonaan sisä- ja ulkotiloissa, pois lukien ammattiurheilu.

Toisen asteen opetuksessa siirrytään lähiopetukseen niin, että toiminnassa voidaan kuitenkin toteuttaa turvallisuutta edistävät toimenpiteet, kuten turvavälit, maskien käyttö ja hygieniaohjeet. Odotamme Kymsotesta lisäohjeistusta asiaan. Koulut ohjeistavat sen jälkeen uusista järjestelyistä sekä opiskelijoita että työntekijöitä.

Koronarajoituksia puretaan nyt koko Suomessa. Rajoitusten purku etenee eri aikatauluissa alueesta riippuen. Purkuaikatauluun vaikuttavat useat tekijät, esimerkiksi alueen koronatilanne ja se, kuinka pitkään tartuntojen määrä alueella on laskenut.

– On mukavaa kertoa hyviä uutisia, toteaa turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén.

– On kuitenkin erittäin tärkeää muistaa, että koronatilanne ei vielä ole ohi. Kontaktien määrää sekä arjessa että vapaa-aikana tulee edelleen rajoittaa ja purkua tehdä hallitusti, jotta tilanne ei käänny uudelleen huonompaan suuntaan.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka