Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvolan kaupungilla valmius avata palvelut nopeasti – Suurimpiin yleisötapahtumiin kohdistuu luultavasti rajoituksia kesälläkin

– Koronatilanne on helpottumassa huhti–toukokuun aikana, arvioi Kouvolan kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén.

Kaupungin valmiusryhmän mukaan kaupungin palveluita avataan joustavasti heti, kun terveysviranomaiset antavat luvan purkaa rajoituksia.

─ Rajoitusten aikana pyrimme kaupunkina järjestämään toiminnot niin, että voimme viettää mahdollisimman normaalia arkea siinä määrin kuin se suinkin on mahdollista, kaupunginjohtaja Marita Toikka sanoo.

Kaupungin valmiusryhmä seuraa maan hallituksen exit-suunnitelman valmistelua jatkuvasti. Suurimpiin yleisötapahtumiin kohdistuu luultavasti rajoituksia kesälläkin. Niiden osalta kaupunki noudattaa maan hallituksen linjauksia.

Tarkat määräykset yleisötapahtumiin kohdistuvista henkilörajoituksista Kouvolassa antaa Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Marita Toikka toivoo, että exit-suunnitelmaa mietitään kokonaisvaltaisesti, ei vain terveyden näkökulmasta.

─ Kannamme erityisesti huolta siitä, miten lapset ja nuoret selviävät korona-ajasta mahdollisimman pienillä vaurioilla. Lisäksi yhteiskunta toimii parhaiten, kun yritysten toimintakyky on kunnossa.

Suomen hallitus on julkaissut suunnitelman koronarajoitusten purkamisesta ja tavoiteaikataulun purkamiselle. Tavoitteena on esimerkiksi avata ravintolat huhtikuun aikana siten, että aukioloaikoja ja asiakasmääriä rajoitetaan edelleen. Toukokuussa olisi tarkoitus purkaa tiukat rajoitukset ja avata yksityisiä ja julkisia tiloja.

Jotta rajoitusten purkaminen onnistuu, on tärkeää, että kaikki kantavat vastuuta voimassa olevien rajoitusten ja suositusten noudattamisesta.

─ Meillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millainen alkukesästä tulee, turvallisuuspäällikkö Franzén toteaa.

– Jos saamme painettua tartuntojen määrään nyt alas, voimme todennäköisesti nauttia jo kesäkuusta vapaammin. Jos taas kesään mennään korkeassa tartuntatilanteessa, voi tilanteen rauhoittuminen kestää pidempään.

Marita Toikka kannustaa etenkin nuoria jaksamaan vielä hetken rajoitetumpaa arkea. Lisäksi hän muistuttaa huolehtimaan omasta ja toisten jaksamisesta.

– Yritetään jokainen löytää tästä hetkestä kantavia voimia. Otetaan jokainen vastuuta myös lähimmäisistämme.