Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymenlaaksossa alkavat rokotukset kaikille 65 vuotta täyttäneille – Ajanvaraus alkaa tänään tiistaina

Kymsote on päättänyt avata ajanvarauksen myös kaikille perusterveille 65–69-vuotiaille tänään 20.4. Ensimmäiset rokotusajat ovat tarjolla jo tälle viikolle. Rokotukset ovat käynnissä myös edelleen kaikille sairaudellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville ja yli 70-vuotiaille.

Kymenlaaksossa Yli 70-vuotiaista on rokotettu kertaalleen jo noin 86 prosenttia. 65–69-vuotiaista ensimmäisen rokotusannoksen on saanut noin 32 prosenttia. Näistä pääosa on sairaudellisiin riskiryhmiin kuuluvia.

– Rokotuskattavuuden ja ajanvarauksen aktiivisuuden perusteella vaikuttaa siltä, että yli 65-vuotiaita iän tai sairauden takia riskiryhmään kuuluvia ei ole enää kovinkaan paljon tulossa rokotuksiin. Näin ollen päätös rokotuksien aloittamisesta 65 vuotta täyttäneille perusterveille haluttiin tehdä nopealla aikataululla, sanoo Kymsoten rokotuskoordinaattori Tanja Metsola.

– Käytämme nyt yli 65-vuotiaiden rokotuksissa ensisijaisesti Astra-Zenecan rokotetta, jota meillä on ihan kiitettävästi varastossa ja senkin puoleen rokotettavien ryhmää oli mahdollista laajentaa nopeasti.

Kymsoten tällä hetkellä käytössä olevista rokotevalmisteista yli 65-vuotaita voidaan rokottaa Astra-Zenecan, Pfizerin ja Modernan rokotteilla. Tätä nuoremmat rokotetaan Pfizerin ja Modernan rokotteilla.

Kymsote tiedotti viime viikon rokotustilannetiedotteessa, että se noudattaa tarkasti kaikkien rokotteiden käytössä rokotevalmistajan ja THL:n ohjeita rokotteiden antamisessa. Kaikkien rokotteiden käytössä varmistetaan, että lähtötietojen perusteella rokotevalmiste on turvallinen käytettäväksi rokotettavalle iän tai harvinaisten riskisairauksien osalta.