Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

17 euron tuntipalkalla vaalitoimitsijan sijaiseksi tai vaaliavustajaksi – Työ sopii eläkeläiselle ja opiskelijalle

Kouvolan keskusvaalilautakunta etsii vaalitoimitsijan sijaisia kuntavaalien ennakkoäänestysaikana 26.5.–8.6. Tehtävään järjestetään koulutus ja tehtävästä maksetaan 17 euron tuntipalkka. Vaalipäiväksi 13.6. etsitään myös vaalilautakuntiin vaaliavustajia, jotka auttavat äänestäjää. Myös muutamasta vaalilautakunnasta puuttuu varajäsen.

Ennakkoäänestyspaikkoja on 15 eri puolilla Kouvolaa ja niissä toimii noin 75 vaalitoimitsijaa. Keskusvaalilautakunta etsii henkilöitä, jotka voisivat vaalitoimitsijoiden mahdollisissa poissaolotapauksissa toimia vaalitoimitsijoina. Tarvittaessa töihin kutsuminen sopii hyvin esimerkiksi eläkkeellä oleville tai opiskelijoille. Äänestyspaikat ovat avoinna joka päivä ennakkoäänestysaikana kello 10–19 välillä äänestyspaikasta riippuen.

Vaalitoimitsijan tehtäviin kuuluu tarkistaa äänestäjän henkilön äänioikeus ja merkitä äänestyksen jälkeen oikeusministeriön VAT-ohjelmaan äänioikeus käytetyksi. Myös äänestäjien turvaväleistä huolehtiminen kuuluu vaalitoimitsijoille.

Kouvolan kaupunki pitää tehtävään noin 1½ tunnin koulutuksen ja Kymsote tunnin terveysturvallisuuskoulutuksen. Koulutukset pidetään viikolla 20 toukokuussa Kouvolan kaupungintalolla, jos terveystilanne sen sallii, muutoin koulutus pidetään Teams-koulutuksena. Koulutuksesta maksetaan myös 17 euron tuntipalkka.

Kouvolan kaupunki etsii myös vaaliavustajia ja vaalilautakunnan varajäseniä 13.6. vaalipäiväksi.

Vaalipäivänä vaalilautakunta toimittaa äänestyksen tarkistaen äänestäjien henkilöllisyyden ja äänioikeuden. Vaaliavustaja avustaa äänestäjää äänestystilanteessa ja pitää huolta äänestäjien turvaväleistä.

Vaalityöhön ilmoittautuminen on 28.4. mennessä.