Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lentokuvauksia tehdään Kymenlaakson Sähköverkon alueella eteläisessä Kouvolassa

Kymenlaakson Sähköverkon alueella tehdään vuosittaisia verkon ilmajohtojen lentokuvauksia. Pääosa kuvauksista toteutetaan Kouvolassa ja Luumäellä. Kuvaus ulottuu myös osaan Lapinjärveä, Loviisaa, Pyhtäätä, Kotkaa, Haminaa ja Miehikkälää. Sään salliessa kuvaukset alkavat viikolla 16 ja kestävät noin kolme viikkoa. Tänä vuonna verkkoa kuvataan noin 1400 kilometriä.

Marcus Gammals Kymenlaakson Sähköverkolta kertoo, että lentokuvauksia on tehty Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueella vuodesta 2009 alkaen. Keskijänniteverkko tarkistetaan ilmakuvauksin neljän vuoden kierrossa. 110 kV verkko kuvataan joka toinen vuosi. Kuvaukset ovat tärkeä osa verkon kunnossapitoa ja toimitusvarmuutta.

– Lentokuvauksessa kerätään johtokadusta valokuva- ja laseraineistoa, jonka avulla saadaan arvokasta tietoa johdon nykytilasta. Lentokuvia hyödynnetään tulevien investointikohteiden valinnoissa ja suunnittelussa sekä kunnossapitotöiden valmisteluissa. Samalla kerättävän laseraineiston perusteella pystytään tuottamaan puustoanalyysi johtokadun sisäpuolella kasvavasta puustosta ja oksatilanteesta. Tämän aineiston perusteella suunnitellaan muun muassa vuosittaisia helikopteriraivauksia.

Verkon kuvauksesta vastaa Visimind Ab.

Tarkempi kuvausalue näkyy verkkosivuilta löytyvästä investointikartasta: www.ksoy.fi/sahkoverkko/toimitusvarmuus/investointikartta