Kymenlaaksossa 19 uutta tartuntaa, Kouvolassa 7 – Sairaalahoidossa yhdeksän koronaviruspotilasta

Koronapandemia on lisännyt eriarvoisuutta. Kuvituskuva/Arkisto

Kymsoten alueella on todettu 19 koronavirustartuntaa torstaina 8.4. Kouvolassa uusia tapauksia on 7, Kotkassa 4 ja Haminassa 4. Sairaalahoidossa on yhdeksän koronaviruspotilasta.

Koronavirustilanne Kymenlaaksossa on vakava. Kaikkea matkustamista ja kontakteja on vältettävä sekä Kymenlaakson ulkopuolelta että sisältä tulevien kanssa. Muuntovirukset lisäävät kymenlaaksolaisten koronatartuntariskiä. Perusohjeita (käsihygienia, maskin käyttö, turvavälit) ja suosituksia on noudatettava. Pääsiäisen aikana uusia tartuntoja on saatu sukutapaamisissa, isoissa juhlissa, kuntosaleilla, nuorten kokoontumisissa sekä perhe- ja lähipiirissä. Tartuntaketjuja on myös työpaikoilla.

THL julkaisee varmistetuista tapauksista kuntakohtaisia tiedoja koronakartta-palvelussaan. Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilaistoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka