Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tesaurus odottaa reittiajon alkamista kotitallissa Myllykoskella

Kirjastoautossa seikkailee iloisia, värikkäitä ja erikokoisia sauruksia, jotka leikkivät, lukevat tai kantavat kirjaa.

Kouvolan kirjastoauto Tesaurus on valmiina palvelemaan kirjaston käyttäjiä. Kirjastoauto ei ole vielä korona-aikana startannut reittiajoon.

Kirjastoauto on 12,5 metriä pitkä ja noin 60 metrin hyllytilan lisäksi autossa on erilaisia lokerikkoja ja esittelyhyllyjä. Kirjastoautossa on lisätilaa antava, ulostyöntyvä siirtoseinä sekä henkilönostin, joka mahdollistaa pyörätuolilla pääsyyn suureen osaan kirjastoautoa.

Same-Eyes toteutti kirjastoautoon uuden visuaalisen ilmeen, jonka suunnittelija oli Suvi-Kukka Tuominen. Ilmeen ideoinnissa hyödynnettiin nimiäänestyksen yhteydessä piirrettyjä kirjastoautokuvituksia.

Tesauruksen uusi ilme sijoittuu kirjastoon. Siellä sijaitsevat erikokoiset värikkäät kirjapinot ja kirjarivit sekä erkkeriin sijoitettu suuri kirjahylly. Kirjastossa seikkailee iloisia, värikkäitä ja erikokoisia sauruksia, jotka leikkivät, lukevat tai kantavat kirjaa. Veikeä Villi-Rilli on myös saanut aktiivisena kirjastonkäyttäjänä tilaa Tesauruksen kyljissä. Nimi Tesaurus on sijoitettu kaikille auton sivuille, joka näkyy selkeästi muille tielläliikkujille. Uusi auto sai kylkiinsä kesäkuussa käyttöönotettavan Kouvolan uuden logon.

Auton sisätilojen suunnittelussa lisättiin lasten ja nuorten aineiston osuutta. Kirjastoauton vaihtohyllyjen avulla päiväkoti- ja koulureiteille on helppo vaihtaa eri aineistoa kuin iltareiteille. Auton kokoelma on joka päivä erilainen.

Kouvolan uuden kirjastoauton hankintaprosessi alkoi alkuvuonna 2018. Korin ja alustan kilpailutus oli kesällä 2019. Auton rakentaminen alkoi vuoden 2020 alussa Kiitokorin tehtaalla Iitissä.

Kirjastoauton nimestä järjestettiin nimikilpailu keväällä 2020. Kirjaston, liikunta- ja kulttuuripalveluiden, kaupunkiviestinnän sekä liikunta- ja kulttuurilautakunnan edustajista koostunut esiraati valitsi jatkoon viisi nimiehdotusta, joista lopullisen nimen valitsivat Jokelan, Korian, Napan ja Niinistön koulujen oppilaat syksyllä 2020. Kirjastoauton nimi Tesaurus julkistettiin tammikuussa.

Tesaurus esittäytyy uudessa ilmeessään omalla videolla, jota voi katsoa esimerkiksi Kouvolan kaupunginkirjaston Facebookissa, Instagramissa tai YouTube-kanavalla. YouTube-kanavan linkki on

Kouvolan kirjastoauto Tesaurus on valmis! - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=4Vmt5-FtAw0