Sippolan koulukodin toiminta pyörii väistötiloissa – Remontin pituus on vähintään kolme vuotta

Noin 1100 neliömetrin suuruiset väistötilat ovat käytössä niin kauan kuin koulukodin päärakennuksen kunnostustyöt kestävät. Kulkeminen tiloihin tapahtuu Pien-Liikkalantien kautta.

Ilkka Kujala

Sippolan koulukodin urheilukentälle on rakennettu mittava kompleksi, jonne ovat siirtyneet kaikki toiminnot asumista lukuun ottamatta. Noin 1100 neliömetrin väistötilat ovat käytössä niin kauan kuin koulukodin päärakennuksen kunnostustyöt kestävät.

Alustavan suunnitelman mukaan remontin pituus on vähintään kolme vuotta.

– Olemme erittäin tyytyväisiä väistötiloihimme, jotka on toteutettu onnistuneesti. Kaikki toimintomme pyörivät mallikkaasti, kiittelee Sippolan koulukodin johtaja Tuija Lindberg.

Myös vastaava ohjaaja Harri Sivén kehuu väistötiloja.

– Sisäilma on nyt varmasti puhdasta, tiloissa on tasainen lämpö ja koululuokat ovat isompia sekä toimivampia, luettelee Sivén.

– Väistötilat vahvistavat hyvinvointiamme, luonnehtii Lindberg.

Väistötiloissa on kaksi siipeä, joista toisessa on toimistotilat 12 työntekijälle ja toisessa opetustilat. Kokonaisuuteen kuuluu myös muun muassa keittiö ja ruokala.

Koulukotitoiminta käynnistyi Sippolassa vuonna 1909. Vuonna 1836 valmistunut päärakennus on Suomen suurin puukartano.

Parhaillaan käynnissä olevat remonttityöt ovat koulunkodin päärakennuksen historian suurin kunnostusprojekti, jonka kustannusarvio nousee useisiin miljooniin euroihin. Täsmällinen summa tarkentuu saneerauksen edetessä.

Rakennuksen sisätilat kunnostetaan täysin. Kaikki puretaan auki lattiasta kattoon, ja samalla huonejärjestys muuttuu totaalisesti lukuun ottamatta keittiötä ja juhlasalia, jotka jäävät paikoilleen.

Ulkopuolelta rakennus säilytetään entisenlaisena, mutta ulkokuorta ehostetaan muun muassa lahovikoja korjaamalla ja uusimalla rakennuksen ulkokatto. Ikkunat tarkastetaan ja ne kunnostetaan tai uusitaan. Rakennus saa myös uuden maalipinnan.

Päärakennuksen kunnostuksen ohella koulukodilla on menossa toinenkin mittava projekti, kun alueelle on nousemassa uudisrakennus. Siihen tulee sijoittumaan kaksi viisipaikkaista erityisen huolenpidon osastoa, joille tulee tilaa 750 neliötä.

Hankkeen kustannusarvio on noin 2,2 miljoonaa euroa.

– Tavoitteena on, että toiminnot uudisrakennuksessa käynnistyvät elo-syyskuussa, kertoo Tuija Lindberg.

Kommentoi